CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. január 22., kedd 13:30


Sopron és környékének hírei


Nyílt napot tartanak holnap 10 órától 14.óráig a Soproni Egyetemen/B.épület 2.em. 8.sz.tanterem

Az oktatási minisztérium törvényelőkészítő-, és alkotó munkája során a településeket érintő kérdéseknél a jövőben egyeztet a Megyei Jogú Városok Szövetségével. Az erről szóló megállapodást Sopronban írta alá Pálinkás József oktatási miniszter, és Szita Károly, a szövetség elnöke. Az egyezmény részeként az oktatási tárca szakmai segítséget nyújt a nagyvárosokban működő oktatási intézmények fejlesztéséhez.

Tegnap a kosárlabda bajnokság csúcs rangadóján a GYSEV - Ringa a Pécs együttesét fogadta a sportcentrumban. Az izgalmas és fordulatos, parádés megoldásokkal tűzdelt mérkőzésen hazai győzelem született: 59-51 arányban. Ezzel a győzelmével a GYSEV Ringa döntő lépést tett az alapszakasz megnyeréséhez.

Az országgyűlési választásokat megelőző kampányhoz ingyenes hirdetési felületeket biztosít a jelölteknek a soproni önkormányzat. A jelöltek emellett –piaci áron - a reklámcégek óriásplakátjain is népszerűsíthetik magukat.

Megyei képzőművészeti tárlatot rendez megyénk önkormányzata és múzeumi szervezete. Bemutatkozásra pályázhatnak a Győr-Moson-Sopron megyében élő vagy innen elszármazott művészek. A művek beadási határideje 2002. Január 25. További info. 06/96-319-339

A Magyar Kultúra napján, ma 18 órakor a volt vármegyeháza dísztermében ünnepi esten vehetnek részt az érdeklődők. Balogh Zoltán, református lelkész, miniszterelnöki vallási főtanácsadó tart előadást Kultúra és vallás a 21. Században címmel. Közreműködik a Fidelissima Vegyeskar, Arany János karnagy vezetésével.

A Vöröskereszt véradást szervez ma 16.00-tól 19.00 óráig Iván község: polgárainak a helyi általános iskolában.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Agrárkamara az idei agrártámogatások pályázati Lehetőségeiről, a családi gazdaságok kiemelt támogatásáról tart tájékoztatót ma este hat órától a lövői kultúrházban. Előadók: Modok Jenő kamarai titkár és Dénes Tünde főtanácsos

Sopron Megyei jogú Város Önkormányzata lakossági fórumot tart a Füredi sétány útépítését előkészítő tervezési munkákról, a feladatok egyeztetéséről ma 16-órai kezdettel a polgármesteri hivatal nagytermében.

A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete előadóülést rendez a Sopron és Környéke Víz-és Csatornamű Rt. irányítástechnikai rendszeréről ma 14 órakor a MTESZ-székház I. emeleti előadótermében.