CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. január 29., kedd 00:35


Sajtótájékoztató: szerdán

Ipari Park - Visszaérkezett a delegáció Ausztráliából

Ipari Park - visszaérkezett a delegáció
Sajtótájékoztató: szerdán

    Visszaérkezett Sopronba Ágota Gábor alpolgármester, Beck György gazdasági szakember, valamint az ipari park munkatársaiból  - Gálné Kapás Márta ügyvezetõ igazgató és dr. Szekeres Csaba, az ipari park jogásza - álló delegáció, amely 
    Ausztráliában az soproni ipari park ajánlattevõjének meghívására tett látogatást.
A látogatás eredményérõl szerdán tartanak majd egy részletesebb sajtótájékoztatót. Ágota Gábor alpolgármester ma vendége volt a Hajnal & Hegyi kábeltelevízió Köztér címû mûsorának, ahol a mûsorvezetõ kérdésére válaszolva elmondta, hogy több célkitûzés is volt a kiutazás elõtt. Egyrészt felderíteni az ajánlattevõ hátterét - mennyire tõkeerõs, milyen megbízható cégek állnak mögötte - , másrészt személyes tapasztalatokat szerezni arról, hogy milyenek az ajánlattevõ által üzemeltetett inkubátorházak, harmadrész meg arról informálódni, hogy mi az, amit Ausztráliában  másként csinálnak. Ágota Gábor azt is elmondta, hogy a soproni delegáció által megnézett ipari park Ausztrália legjobb ipari parkja és azt a fajta know-how-t, amivel õk a piacra segítést végzik ma Ausztráliában és az USA-ban egyetemi tananyagként oktatják. A soproniak tájékozódtak egy technológiai park megvalósításának a lehetõségeirõl és nem utolsó sorban az ipari park jövõjét illetõ elõszerzõdés is szerepelt a tervek között.
  -  Nyilván ez egy olyan léptékû beruházás, egy olyan léptékû elõrelépés a város szempontjából, amelyet mindenképpen jól át kellett nézni, mind a céginformációt, mind az ajánlattevõt illetõen - nyilatkozta Ágota Gábor a helyi kábeltelevíziónak.
    A témára a szerdai sajtótájékoztatót követõen, természetesen visszatérünk.

A témához tartozó cikkek: http://www.soproninaplo.hu/20020118/index.htm
                                        http://cyberpress.sopron.hu/article.php?i