CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. január 31., csütörtök 14:57


Ikva Rádió hírei

Ikva Rádió hírei-Civitas Hírmagazin
 

Egy ausztrál vállalatcsoport segítségével inkubátor ház épülhet a Soproni Ipari Parkban. A beruházás részleteirõl az elmúlt napokban tárgyalt a város küldöttsége. Az elõzetes megállapodás szerint a létesítmény a jó ötletekkel, de kellõ tõkével nem rendelkezõ kis-, és középvállalkozások fejlesztésében kaphat szerepet.

Euroliga mérkõzésen a GYSEV Ringa együttese 84:69 arányban legyõzte a cseh Brno csapatát tegnap. A csapat legeredményesebb játékosa Balogh Judit volt, 17 szerzett ponttal.

Közgyûlést tart ma fél 9-tõl a soproni önkormányzat. A képviselõk döntenek többek között a Fecskeház program indításához szükséges teendõkrõl, az önkormányzati bérlakásállomány növelésérõl, ill. a Szabad Királyi Várossá nyílvánítás 725. évfordulójának méltó megünneplésérõl.

Kérdõíves közvélemény kutatást végzett az elmúlt év novemberében a Gallup Intézet Sopronban, a polgárok általános megelégedettségérõl. A felmérés szerint a városban a legelégedettebbek a fiatalok és a 70 éven felüliek. A legkevésbé derülátók a 30-59 évesek. A város jelenlegi fõ problémái közül a válaszadók többsége az úthálózat elégtelenségét és az utak, járdák rossz állapotát említette legnagyobb gondnak.

Reintegrációs konferenciát szervez az AIESEC  soproni csoportja február 17-én a Nyugat Magyarországi Egyetemen. A cél az, hogy a hallgatók jobban megismerjék ezt a szervezetet.

Színjátszó találkozónak ad otthont május 4-én és 5-én a mosonmagyaróvári Flesh Károly Kulturális Központ. Jelentkezni március 31-ig lehet a Ház címén:Mosonmagyaróvár 9021 Pf:152. Érdeklõdni lehet: 06/96 217-388

Az országgyûlési választásokat megelõzõ kampányhoz ingyenes hirdetési felületeket biztosít a jelölteknek a soproni önkormányzat. A jelöltek emellett – piaci áron – a reklámcégek óriásplakátjain is népszerûsíthetik magukat.