CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2002. február 01., péntek 10:27


Tájékoztató Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2002. január 31-i üléséről

Tájékoztató Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2002. január 31-i üléséről

   Hosszas vita és egy – az Erzsébet kert melletti helyszínt javasló - módosító indítvány elvetése után úgy döntöttek a képviselők, hogy az önkormányzat az ipari park területén kijelölt lakóövezetbe kívánja megépíteni az elsősorban egyetemi oktatók és hallgatók elhelyezését szolgáló “fecskeházat”, amelyben azonban 35. év alatti közalkalmazottak és köztisztviselők is helyet kapnának.
   Rendeletet alkotott a közgyűlés a helyi sportélet támogatásáról. a támogatás formáinak kijelölése és a célok deklarálása mellett a rendelet meghatározza az élsport és az iskolai- illetve tömegsport támogatásának arányát és nagyságrendjét is.
   Első körben tárgyaltak a képviselők az önkormányzat idei költségvetéséről, elhangzott, hogy ismét rendkívül feszített költségvetése lesz a városnak, több mint 14,6 MRD Ft-ból kell gazdálkodni. Több írásos és szóbeli módosító javaslat érkezett, ezek figyelembe vételével a végleges változat rendkívüli ülés keretében kerül a testület elé.
   Előterjesztést fogadott el a közgyűlés Sopron szabad királyi várossá nyilvánítása 725. évfordulójának méltó megünneplésével kapcsolatban. Az ünnepségsorozat konkrét programtervét az e célból összeállított bizottság várhatóan a következő rendes ülésen, februárban terjeszti elő.
   Módosította a közgyűlés a Belváros és a történelmi városrész szabályozási tervéről szóló rendeletet. A kisebb módosításokat, pontosításokat részben a gyakorlati tapasztalatok, részben a Közigazgatási Hivatal észrevételei alapján történtek meg.
   Sürgősségi indítványként tárgyalta a testület a GALLUP Intézet által tavaly novemberben végzett közvélemény-kutatásról szóló tájékoztatót. Az adatok egy részét korábban a Kisalföld hasábjairól már megismerhették az érdeklődők.
   Három Hotel Rózsadombbal összefüggő sürgőségi indítványt is megtárgyalt a közgyűlés, az utolsót zárt ülés keretében. Az ügy végleges rendezése még várat magára, bár amint Dr. Gimesi Szabolcs polgármester kifejtette, biztató, hogy az ingatlanforgalmazók körében nagy az érdeklődés a hotel iránt.

Dr. Tölli Katalin
aljegyző