CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. február 01., péntek 13:42


Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin

Egy ausztrál vállalatcsoport segítségével inkubátor ház épülhet a Soproni Ipari Parkban. A beruházás részleteiről az elmúlt napokban tárgyalt a város küldöttsége. Az előzetes megállapodás szerint a létesítmény a jó ötletekkel, de kellő tőkével nem rendelkező kis-, és középvállalkozások fejlesztésében kaphat szerepet.

Közgyűlést tartott tegnap Sopron képviselő testülete. Döntöttek a képviselők a helyi sportélet támogatásáról. A Matáv csapatnak 30 millió, a Soproni Ászok csapatának 20 millió forintos támogatást szavaztak meg. Számos sportszervezetnek pályázati úton biztosítanak támogatást. Meghosszabbították a Hotel Rózsadomb eladását intéző budapesti ügyvédi iroda megbízatását. A szabad királyi várossá nyilvánítás 725. Évfordulója megünneplésére 20 millió forintot tervez a város. Ezt több képviselő soknak tartotta a tegnapi közgyűlésen. Dr. Tölli katalin aljegyző az Ikva Rádiónak elmondta, hogy az ünnepségek összehangolására bizottság alakult, mely a februári közgyűlésen ismerteti a teljes programot. Első körben tárgyalták a képviselők a város költségvetését, mely ez évben ismét nagyon szoros lesz.

Kérdőíves közvélemény kutatást végzett az elmúlt év novemberében a Gallup Intézet Sopronban, a polgárok általános megelégedettségéről. A felmérés szerint a városban a legelégedettebbek a fiatalok és a 70 éven felüliek. A legkevésbé derülátók a 30-59 évesek. A város jelenlegi fő problémái közül a válaszadók többsége az úthálózat elégtelenségét és az utak, járdák rossz állapotát említette legnagyobb gondnak.

Reintegrációs konferenciát szervez az AIESEC soproni csoportja február 17-én a Nyugat Magyarországi Egyetemen. A cél az, hogy a hallgatók jobban megismerjék ezt a szervezetet.

Színjátszó találkozónak ad otthont május 4-én és 5-én a mosonmagyaróvári Flesh Károly Kulturális Központ. Jelentkezni március 31-ig lehet a Ház címén:Mosonmagyaróvár 9021 Pf. 152. Érdeklődni lehet: 06/96 217-388

Az országgyűlési választásokat megelőző kampányhoz ingyenes hirdetési felületeket biztosít a jelölteknek a soproni önkormányzat. A jelöltek emellett –piaci áron - a reklámcégek óriásplakátjain is népszerűsíthetik magukat.

Véradásra várják Február 5-én, kedden Petőháza polgárait és a Cukoripari Rt. munkatársait a Petőházi Kinizsi teremben 12.00-től 16.00 óráig.

Kránitz László, dr. Berta Árpád és Mészáros Tivadar szocialista képviselők ma 16.00-tól 17.00 óráig fogadóórát tartanak a jereváni Nyugdíjas Klubban.