CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. február 04., hétfő 11:40


Ikva Rádió hírei


"Felkészülten Európában" címmel, oklevelet adó képzést indít a Fiatalokkal Európáért Alapítvány. Mindazon fiatalok jelentkezését várják, akik a közeljövõben felvételiznek jogi, közgazdasági, média, pedagógiai, kommunikációs, nyelvi vagy nemzetközi kapcsolatok szakra felsõoktatási intézménybe. Bemutató óra a Berzsenyi Dániel Ev. Líceumban február 11-én hétfõn 15.00 órakor. Jelentkezni a következõ telefonszámon is lehet:06.30/ 2381260. A képzés ingyenes.

Diákújságíró képzést indít az Aktív Soproni Ifjak, vagyis az AKSI, február 16-17-én és március 2-án, szombati és vasárnapi idõpontokban. Az oktatást a Népszabadság és a Kisalföld tapasztalt újságírói tartják. A képzés díja 1.500 Ft. Jelentkezni lehet a következõ mobil számon: 06 30 271-30-53.

Egy ausztrál vállalatcsoport segítségével inkubátor ház épülhet a Soproni Ipari Parkban. A beruházás részleteirõl az elmúlt napokban tárgyalt a város küldöttsége. Az elõzetes megállapodás szerint a létesítmény a jó ötletekkel, de kellõ tõkével nem rendelkezõ kis-, és középvállalkozások fejlesztésében kaphat szerepet.

Közgyûlést tartott Sopron képviselõ testülete. Döntöttek a képviselõk a helyi sportélet támogatásáról. A Matáv csapatnak 30 millió, a Soproni Ászok csapatának 20 millió forintos támogatást szavaztak meg. Számos sportszervezetnek pályázati úton biztosítanak támogatást. Meghosszabbították a Hotel Rózsadomb eladását intézõ budapesti ügyvédi iroda megbízatását. A szabad királyi várossá nyilvánítás 725. Évfordulója megünneplésére 20 millió forintot tervez a város. Ezt több képviselõ soknak tartotta a tegnapi közgyûlésen. Dr. Tölli Katalin aljegyzõ az Ikva Rádiónak elmondta, hogy az ünnepségek összehangolására bizottság alakult, mely a februári közgyûlésen ismerteti a teljes programot. Elsõ körben tárgyalták a képviselõk a város költségvetését, mely ez évben ismét nagyon szoros lesz.

Kérdõíves közvélemény kutatást végzett az elmúlt év novemberében a Gallup Intézet Sopronban, a polgárok általános megelégedettségérõl. A felmérés szerint a városban a legelégedettebbek a fiatalok és a 70 éven felüliek. A legkevésbé derülátók a 30-59 évesek. A város jelenlegi fõ problémái közül a válaszadók többsége az úthálózat elégtelenségét és az utak, járdák rossz állapotát említette legnagyobb gondnak.

Színjátszó találkozónak ad otthont május 4-én és 5-én a mosonmagyaróvári Flesh Károly Kulturális Központ. Jelentkezni március 31-ig lehet a Ház címén: Mosonmagyaróvár 9021 Pf. 152. Érdeklõdni lehet: 06/96 217-388

Az országgyûlési választásokat megelõzõ kampányhoz ingyenes hirdetési felületeket biztosít a jelölteknek a soproni önkormányzat. A jelöltek emellett –piaci áron - a reklámcégek óriásplakátjain is népszerûsíthetik magukat.

Véradásra várják holnap Petõháza polgárait és a Cukoripari Rt. munkatársait a Petõházi Kinizsi teremben 12.00-tõl 16.00 óráig.

"Meglepetések" címmel a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar ad mûsort a Pannónia Med Hotelben február 8-án pénteken, 19.00 órakor. Vezényel Dárdai Árpád.