CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. november 17., péntek 00:00


Civitas Hírmagazin

Civitas Hírmagazin 2000.11.17.

Mádl Ferenc Köztársasági Elnök lesz vasárnap a soproni Pannónia Med Hotel Vasárnapi Muzsika hangversenysorozatának díszvendége. A “Találkozás Szokolay Sándorral “ című millenniumi díszhangversenyt a neves soproni zeneszerző hetvenedik születésnapjának tiszteletére rendezi a szálloda.

Egészségnevelési hetet tartanak az ágfalvi Váci Mihály Általános Iskolában. A hét minden napján kiállítások, beszélgetések, vetélkedők hirdetik az egészséges életmód szükségességét.

Megjelent a Várhely legújabb száma. A kulturális folyóirat mások mellett Büki Attila, Locsmándi László verseit közli. Számos érdekes elbeszélést is olvashatunk a mostani számban Halász Margit, Bödőcs Pál, Végh Ákos László, Fecske Csaba, Szabó Bogár Imre tollából. Az Évnegyedben Fejér Zoltán életmű-kiállításáról, valamint a Díjazott textilművészek tárlatáról találunk írásokat.

Bolyai János matematikus tiszteletére tartanak konferenciát hétfőn a MTESZ Soproni Székházában. Ebből az alkalomból a tudós életével és munkásságával, valamint geometriájának hatásával foglalkoznak a résztvevők.

A soproni régió erősségeinek és gyenge pontjainak megvitatása lesz a programja a Soproni Páholy második találkozójának. A tanácskozást a helyi és osztrák szakemberek részvételével november 22-én 18.00 órai kezdettel a Sopron Hotelben tartják meg.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet lakossági út és vizes közmű építések támogatására. A pályázati kiírás a Városüzemeltetési Irodában vehető át. Beadási határidő november 30-a.

A világ legnagyobb méretű levele és borítékja megtekinthető Sopron Plaza földszintjén. Mint arról már többször hírt adtunk, az Európa Levél 2000 Alapítvány vállalta, hogy elkészíti a világ legnagyobb méretű levelét, és azt kézbesíti Romano Prodinak, az Európa Bizottság soros elnökének azzal szándékkal, hogy Sopron lakói, illetve Magyarország polgárai kifejezzék az Unióhoz történő csatlakozási szándékukat. A hatalmas, négyszer nyolc méteres borítékra mostantól bélyegeket gyűjtenek a helyszínen ügyeletet ellátó postai dolgozó segítségével.

Bárki részese lehet a világrekordnak, aki a helyszínen vásárol egy bélyeget, amit azután a borítékra ragasztanak az Alapítvány létrehozói. Bélyeget Sopronból, de az ország bármely részéből postán is lehet küldeni Sopron Plaza Európa Levél 2000
kiállítása címzéssel. A borítékra a szervezők kérik ráírni a feladó pontos nevét és címét, illetve a “Világrekord kísérlet “jeligét.

Dr.0 Tengerdi Antal alpolgármester ma 9.00 és 12.00 óra között tartja havi fogadónapját, városházi hivatalában.

Ülést tart november 24-én Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése. A napirendi pontok között több soproni téma is szerepel. Megbízzák a képviselők a József Attila Gyermekvédelmi Központ és a soproni levéltár igazgatói álláspályázatait elbíráló bizottság tagjait, és módosítják a soproni gyermekotthon alapító okiratát.

Megyénkbe látogat ma a szlovák környezetvédelmi miniszter. Miklós Lászlót kilenc órakor fogadja Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke.

A mai napon még lehet jelentkezni a IV. Nemzetközi Páneurópai Vörösbor Versenyre. A borokat november 21-én kedden nemzetközi zsűri bírálja el. Eredményhirdetésre a bormarketing konferencián, december 7-én 18.00 órakor a Sopron Szállóban kerül sor. További információkat Bednárik Évától kaphatnak az érdeklődők a 06 30 279-67-60-as telefonszámon.