CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. február 06., szerda 11:39


Az Ikva Rádió hírei

Politikai fórumra várja az érdeklődőket dr. Szájer József országgyűlési képviselő 18.00 órakor a Vas-Villa aulájában.

Festési munkák miatt nem látogatható a Stornó-ház. A gyűjteményt és a helytörténeti kiállítást február 23-án nyitják meg ismét a nagyközönség előtt.

„Felkészülten Európában” címmel, oklevelet adó képzést indít a Fiatalokkal Európáért Alapítvány. Mindazon fiatalok jelentkezését várják, akik a közeljövőben felvételiznek jogi, közgazdasági, média, pedagógiai, kommunikációs, nyelvi vagy nemzetközi kapcsolatok szakra felsőoktatási intézménybe. Bemutató óra a Berzsenyi líceumban február 11-én hétfőn 15.00 órakor lesz. Jelentkezni a következő telefonszámon lehet:06.30/ 2381260.

Diákújságíró képzést indít az Aktív Soproni Ifjak, vagyis az AKSI, február 16-17-én és március 2-án, szombati és vasárnapi időpontokban. Az oktatást a Népszabadság és a Kisalföld tapasztalt újságírói tartják. A képzés díja 1.500 Ft. Jelentkezni lehet Strenner Szilárdnál a következő mobil számon: 06 30 271-30-53.

A Mária Dorottya Evangélikus Szabadegyetem rendezésében holnap délután négy órakor a "Tájszó fogalmáról és a magyar tájszótárakról" tart előadást Balogh Lajos megbízott előadó. Helyszín: a Líceum színházterme. A rendezvényt a soproni értelmiségnek, az érettségi előtt állóknak és a nyelvtudomány, néprajz iránt érdeklődőknek ajánlják.

A jugoszláv Vrsec együttesét fogadja Ronchetti kupa mérkőzésen a Soproni Postás Tabán Trafik női kosárlabdacsapata. Amennyiben Meszlényi Róbert tanítványai legalább egy ponttal nyernek, a klub történetében először jutnak a 8 közé a rangos nemzetközi kupában.

Sportgálát rendez a Polgármesteri Hivatal szombaton 16 órától a Sportcentrumban. A programban fellép Nemcsák Károly színművész, majd azokat a sportolókat köszönti a város, akik eredményesen képviselték Sopront az elmúlt esztendőben.

Színjátszó találkozónak ad otthont május 4-én és 5-én a mosonmagyaróvári Flesh Károly Kulturális Központ. Jelentkezni március 31-ig lehet a Ház címén: Mosonmagyaróvár 9021 Pf. 152. Érdeklődni lehet: 06/96 217-388

Holnap 8.00-14.00 között a Tesco Globál Rt és a Falco Rt munkatársait, 14.00-től 17.00 óráig a Rendészeti Szakközépiskola hallgatóit várják véradásra a Területi Vérellátó Intézetben.

"Meglepetések" címmel a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar ad műsort a Pannónia Med Hotelben február 8-án pénteken, 19.00 órakor. Vezényel Dárdai Árpád.