CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. február 09., szombat 18:40


Értékrendváltásra van szükség

Az MSZP megyei kampánynyitó nagygyűlése

Az Magyar Szocialista Párt megyei kampány-nyitó nagygyűlése

    A soproni Tesco áruház parkolójában elhelyezett kampánysátor volt a helyszíne február 8-án az MSZP megyei kampánynyitó nagygyűlésének. A rendezvény vendége Keller László, az MSZP parlamenti frakciójának helyettes vezetője, a házigazdája Kránitz László a 7. számú választókerület országgyűlési MSZP képviselőjelöltje volt, a műsort Csocsesz, a Dáridó-sztár szolgáltatta.

    A kormány leváltása, a megyében pedig mind a hét választókerületben a szocialista képviselők győzelme a legfontosabb célok egyike - jelentette ki Kránitz László a Sopronban rendezett nagygyűlést bevezetőjében. "Sopron semmit nem nyert azzal, hogy Szájer József az országgyűlési képviselője" - mondta Kránitz László, aki a parlamentben tisztességes képviseletet ígért.

    A kampánynyitó gyűlésen még jelen volt – Pozsgay Balázs, Szabó Sándorné, Balogh József, Stipkovits Pál, Papp József, dr. Horváth Ferenc – a megye hét választókerületének MSZP képviselőjelöltje, akik ismertették programjukat.

    Alapvető értékrendváltásra van szükség, nyilatkozta Keller László, aki kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy a soproni helyszínnel rendezett megyei kampánynyitó gyűléstől elsősorban azt várja, hogy további híveket szerezzen a szocialista pártnak, az egyéni jelölteknek.
- Minden rendezvény hozzájárul a jelöltünknek, Kránicz Lászlónak a támogatásához - nyilatkozta a politikus, aki hangsúlyozta: "úgy gondolom, hogy még nagyon sok rendezvényt kell neki lebonyolítani ahhoz, hogy ezt a Fidesz-fellegvárat fel tudja törni és MSZP-s Kránitz-fellegvárrá tudja tenni."
    Keller László azt is kifejtette, hogy a demokratikus értékrendet szeretnék megszilárdítani, mint mondta, "helyreállítani azt a demokratikus deficitet", amit most mindenki tapasztalhat. Mindenképpen szükségesnek nevezte a szociális irányváltást: fordulatot kell végrehajtanunk, modernebb és fejlettebb gazdaságot szeretnénk, tehát olyan programot kell meghirdetnünk és megvalósítanunk, amely elősegíti a gazdaság nagyobb ütemű fejlődését – nyilatkozta a politikus.

GE-TÉ