CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. május 17., szerda 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.05.17.

Civitas Hírmagazin 2000. Május. 17. Szerda

A Magyarországi Régiók Brüsszeli képviseletének ünnepélyes megnyitója lesz ma Brüsszelben. A Nyugat-Dunántúli Régiót, azon belül Győr - Moson - Sopron megyét Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke képviseli.

Nemzetiségi Napot rendez az ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola szombaton. Vetélkedőkkel, kultúrműsorokkal, táncházzal, nemzetiségi bállal szórakoztatják a közönséget. A rendezvény ideje alatt kiállítás tekinthető meg.

A gyógy- és fűszernövények termesztése témakörében tart előadást Dr. Makai Sándor egyetemi docens az egyetem Erdőmérnöki Kara B épületében ma 17 órától.

A városi tisztifőorvosok országos konferenciáját rendezik meg Sopronban mától péntekig. A programsorozatnak a Hotel Szieszta ad helyet. A résztvevő szakemberek többek között a tisztiorvosi szolgálat jelenével és jövőjével, az aktuális egészségpolitikai kérdésekkel foglalkoznak.

Soproni Horváth József akvarellfestő műveiből rendez emlékkiállítást a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum. A kiállítást május 20-án délután öt órakor nyitják meg a látogatók előtt, és július közepéig tekinthető meg.

A jó idő ellenére május utolsó hetéig nem várható, hogy üzembe helyezzék a soproni Lővér strand szabadtéri medencéjét, illetve a Tómalom fürdőt. Ennek oka, hogy a soproni Fürdőüzemeltető és Kereskedelmi Kft megvárja a nyitás előtti kötelező hatósági szemlét - nyilatkozta a megyei újságnak Schey András igazgató

Soproni Petőfi Színház és a Pro Kultúra Sopron Közhasznú Társaság felajánlotta a május 28-i évadzáró előadás teljes bevételét a tiszai árvízkárosultak javára. Ezen az ünnepi előadáson kerülnek átadásra az 1999/ 2000-es évad munkáját elismerő díjak is: Kabos Gyula-díj, a Pro Kultúra Sopron Aranygyűrű, az Arany Maszk-díj és a Kónya Sándor emlékdíj.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola ma és holnap, valamint szombaton éles lőgyakorlatot tart reggel 8 órától délután négy óráig a harkai katonai lőtéren.

A Párbeszéd Napján, május 19-én a Szocialista Párt önkormányzati képviselői és politikusai várják az érdeklődőket beszélgetésre soproni irodájukba, a Magyar utca 24. szám alá. A rendezvény délután három órakor kezdődik.

Megjelent a Várhely idei első száma. A “Tükör Ablak“ rovatban versekkel és elbeszélésekkel mutatkoznak be a szerzők. Sarkady Sándor Becht Rezső emléktáblája előtt tiszteleg. Martos Gábor Kovács Gombos Gábor soproni festőművész oltárképeiről ír. A folyóirat ezen kívül még számos érdekes írást tartalmaz.