CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. május 18., csütörtök 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.05.19.

Civitas Hírmagazin 2000. május 19.

Sopron Megyei Jogú Város közgyûlése lesz május 25-én a Városháza nagy üléstermében. A képviselõtestület egyebek mellett a Sopron Aranyhegyi Ipar Park Kft. értékesítési stratégiájával és fejlesztési koncepciójával, valamint az ápoló gondozó otthonok energiafelhasználásának felülvizsgálatával foglalkozik.

Hétezer négyzetméteres hipermarketet épít Sopronban a Tesco cég. A beruházás helyszíne a délkeleti iparterület, költsége pedig eléri a hárommilliárd forintot.

Ezekben a napokban véglegesítették a Soproni Ünnepi Hetek programját. A hagyományos kulturális rendezvénysorozat megnyitó ünnepsége június 23-án lesz a Fõ téren. Az esemény együttesek felvonulásával kezdõdik délután hat órakor, dr. Gimesi Szabolcs polgármester beszéde után pedig - hét óra után tíz perccel - a Continental Koncertzenekar ad mûsort.

Nemzetiségi Napot rendez az ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola szombaton. Vetélkedõkkel, kultúrmûsorokkal, táncházzal, nemzetiségi bállal szórakoztatják a közönséget. A rendezvény ideje alatt kiállítás tekinthetõ meg.

A városi tiszti fõorvosok országos konferenciáját rendezik meg még a mai napon Sopronban. A programsorozatnak a Hotel Szieszta ad helyet. A résztvevõ szakemberek többek között a tisztiorvosi szolgálat jelenével és jövõjével, az aktuális egészségpolitikai kérdésekkel foglalkoznak.

Soproni Horváth József akvarellfestõ mûveibõl rendez emlékkiállítást a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum. A kiállítást szombaton délután öt órakor nyitják meg a látogatók elõtt és július közepéig tekinthetõ meg .

Játszóház várja a gyerekeket szombaton délelõtt 9 óra 30 perctõl a soproni Családsegítõ Intézetben, a Kossuth Lajos utca 10. Szám alatt. A programokat a Gyermekjóléti Szolgálat szervezi.

A jó idõ ellenére május utolsó hetéig nem várható, hogy üzembe helyezzék a soproni Lõvér strand szabadtéri medencéjét, illetve a Tómalom fürdõt. Ennek oka, hogy a soproni Fürdõüzemeltetõ és Kereskedelmi Kft megvárja a nyitás elõtti kötelezõ hatósági szemlét - nyilatkozta a megyei újságnak Schey András igazgató

Soproni Petõfi Színház és a Pro Kultúra Sopron Közhasznú Társaság felajánlotta május 28-i évadzáró elõadás teljes bevételét a tiszai árvízkárosultak javára. Ezen az ünnepi elõadáson kerülnek átadásra az 1999/2000-es évad munkáját elismerõ díjak is: Kabos Gyula-díj, a Pro Kultúra Sopron Aranygyûrû, az Arany Maszk-díj és a Kónya Sándor emlékdíj.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola ma és holnap, valamint szombaton éles lõgyakorlatot tart reggel 8 órától délután négy óráig a harkai katonai lõtéren.

A Párbeszéd Napja lesz ma, ezért a Szocialista Párt önkormányzati képviselõi és politikusai beszélgetésre várják az érdeklõdõket soproni irodájukba, a Magyar utca 24. szám alá. A rendezvény délután három órakor kezdõdik.

Megjelent a Várhely idei elsõ száma. A “Tükör Ablak “ rovatban mások mellett Huszár László és Rácz Zoltán versei olvashatók. Sarkady Sándor Becht Rezsõ emléktáblája elõtt tiszteleg. Martos Gábor Kovács Gombos Gábor soproni festõmûvész oltárképeirõl ír. A folyóirat ezen kívül még számos érdekes írást tartalmaz.

A Németh Villamossági Rt. szombaton ünnepeli a vállat 20. születésnapját. A rendezvény 9 órakor kezdõdik. Többek között Bolhapiac, kiállítás várja az érdeklõdõket. A programban fellép az Erica C Dance School. Délután fél egytõl díjakat és elismeréseket adnak át, így például kihirdetik 1999 legjobb vásárlója címet.