CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. május 22., hétfő 00:00


Civitas Hírmagazin 2000. Május. 22. hétfõ

Civitas Hírmagazin 2000. május. 22. hétfõ

Sopron Megyei Jogú Város közgyûlése lesz csütörtökön a Városháza nagy üléstermében. A képviselõtestület egyebek mellett a Sopron Aranyhegyi Ipari Park Kft. értékesítési stratégiájával és fejlesztési koncepciójával, valamint az ápoló gondozó otthonok energia felhasználásának felülvizsgálatával foglalkozik.

Az Év igazgatója címet kapta Vránich István a Bio- Sport Hotel Lõvér vezetõje a szálloda tavaly elért gazdasági eredményei alapján. A rangos címért huszonnégy szálloda igazgatója versengett.

Hétezer négyzetméteres hipermarketet épít Sopronban a Tesco cég. A beruházás helyszíne a délkeleti iparterület, költsége pedig eléri a hárommilliárd forintot.

Ezekben a napokban véglegesítették a Soproni Ünnepi Hetek programját. A hagyományos kulturális rendezvénysorozat megnyitóünnepsége június 23-án lesz a Fõ téren. Az esemény együttesek felvonulásával kezdõdik délután hat órakor, dr. Gimesi Szabolcs polgármester beszéde után pedig, - hét óra után tíz perccel - a Continental Koncertzenekar ad mûsort.

Éles lõgyakorlatot tart a Soproni Rendészeti Szakközépiskola május 29. és június 1. között a harkai katonai lõtéren.

Véradásra várják a Soproni Postaigazgatóság és a MATÁV Rt dolgozóit holnap 8-12 óra között a Széchenyi tér 10.szám alatti igazgatóságon.

Új menetrend lép érvénybe május 28-tól, vasárnaptól a Kisalföld Volán és a GYSEV Rt vonalain.

A Hõsök Napja alkalmából megemlékezés és koszorúzás lesz a Bánfalvi Hõsi Temetõben május 28-án vasárnap délelõtt fél tízkor. A megemlékezés a Deák téri Tüzér-emlékmûnél folytatódik 11.00 órakor. Közremûködik a Soproni Ifjúsági Fúvószenekar.

A Soproni Petõfi Színház és a Pro Kultúra Sopron Közhasznú Társaság felajánlotta a május 28-i évadzáró elõadás teljes bevételét a tiszai árvízkárosultak javára. Ezen az ünnepi elõadáson kerülnek átadásra az 1999/2000-es évad munkáját elismerõ díjak is: a Kabos Gyula-díj, a Pro Kultúra Sopron Aranygyûrû, az Arany Maszk-díj és a Kónya Sándor emlékdíj.

Megjelent a Várhely idei elsõ száma. A “Tükör Ablak “ rovatban mások mellett Huszár László és Rácz Zoltán versei olvashatók. Sarkady Sándor Becht Rezsõ emléktáblája elõtt tiszteleg. Martos Gábor Kovács Gombos Gábor soproni festõmûvész oltárképeirõl ír. A folyóirat ezen kívül még számos érdekes írást tartalmaz.