CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. május 25., csütörtök 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.05.25.

Civitas Hírmagazin 2000.05.25.

Nagyszabású bemutatót tervez ma délután fél négyre a Vám és Pénzügyõrség országos Parancsnoksága. A Merkur Elit Alakulat programjában többek között kutyás kábítószer keresés, önvédelmi bemutató, szituációs gyakorlatok szerepelnek. A rendezvény helyszíne az Erkel Ferenc Általános Iskola elõtti tér.

Árvízkárosult gyermekeket helyez el a brennbergvölgyi faházakban a nyár folyamán a Kisalföld Volántourist. Kérik a segítõ szándékú soproniak jelentkezését személyszállító, étkeztetõ, felügyelõi munkára, ill. várnak ajándék egységcsomagokat és pénzadományokat is. Jelentkezni lehet az Erzsébet u. 2-es szám alatt, vagy a 328 - 113-as telefonszámon.

A fertõdi Esterházy kastélyért tüntetést szervez június 17 -re a Szabad Demokraták Szövetsége. Bár két évvel ezelõtt az országgyûlés határozatot fogadott el a világhírû barokk épület együttes rekonstrukciójára, azóta semmi sem történt. A tiltakozás célja hogy elõremozdítsák a fertõdi kastély ügyét.

Sopron Megyei Jogú Város közgyûlése lesz ma reggel fél kilenctõl a Városháza nagy üléstermében. A képviselõtestület egyebek mellett a Sopron Aranyhegyi Ipar Park Kft. értékesítési stratégiájával és fejlesztési koncepcíójával, valamint az ápoló gondozó otthonok energia felhasználásának felülvizsgálatával foglalkozik.

Megyei Díjlovagló versenyt tartanak május 27 -én, délelõtt fél tizenegytõl nagycenki Széchenyi - kastély lovas pályáján. A kétnapos versenyt a Horváth és Lukács Lovas Club, valamint a SMAFC Díjlovagló szakága szervezi.

A soproni képviselõtestület csütörtöki rendes ülése után rendkívüli közgyûlésen tárgyalják meg a lakbérrendelet módosításáról szóló napirendi pontot.

Éles lõgyakorlatot tart a Soproni Rendészeti Szakközépiskola május 29. és június 1. Között a harkai katonai lõtéren.

Új menetrend lép érvénybe május 28-tól vasárnaptól a Kisalföld Volán és a GYSEV Rt vonalain .További tájékoztatást a vasútállomás információs irodáján adnak.

A Hõsök Napja alkalmából megemlékezés és koszorúzás lesz a Bánfalvi Hõsi Temetõben május 28-án vasárnap délelõtt fél tízkor. A megemlékezés a Deák téri Tüzér -emlékmûnél folytatódik 11.00 órakor. Közremûködik a Soproni Ifjúsági Fúvószenekar.

Dr. Szájer József országgyûlési képviselõ, a Fidesz parlamenti frakcióvezetõje pénteken fogadóórát tart a Fõ tér 5.szám alatt, a volt Vármegyeházán.

Soproni Petõfi Színház és a Pro Kultúra Sopron Közhasznú Társaság felajánlotta május 28 -i évadzáró elõadás teljes bevételét a tiszai árvízkárosultak javára. Ezen az ünnepi elõadáson kerülnek átadásra az 1999/ 2000 -es évad munkáját elismerõ díjak is: Kabos Gyula - díj, a Pro Kultúra Sopron Aranygyûrû, az Arany Maszk - díj és a Kónya Sándor emlékdíj.

Tengerdi Antal alpolgármester pénteken délelõtt kilenc és tizenkét óra között tartja meg májusi fogadónapját városházi hivatalában.