CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. május 30., kedd 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.05.30.

Civitas Hírmagazin 2000.05.30.

Alakuló ülést tartott az elmúlt hétvégén az Európa Levél 2000 Alapítvány kuratóriuma. Az Alapítvány azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a világ eddigi legnagyobb levelét elkészíti és kézbesíti Romano Prodinak, az Európai Bizottság elnökének. A levélre - amely valószínűleg új Guinness Rekord is egyben - Magyarország polgárai elhelyezhetik bélyegeiket, amellyel egyben feladóvá is válhatnak és kifejezhetik csatlakozási készségüket az Európai Unióhoz. A levelet 2000. december 14-én, az 1921-es Soproni Népszavazás évfordulóján adják fel a soproni Fő téren megrendezett ünnepségen. A kuratórium elnökének dr. Winkler András prorektort választották meg.

Helytörténeti kiállítás és a Haydn-emlékszoba nyílt meg a fertődi Muzsikaházban.
A tárlat szeptember elsejéig délelőtt 9 és délután 5 óra között tekinthető meg.

Vasárnaptól több helyi buszjárat is új menetrenddel közlekedik Sopronban. A legnagyobb változás az 1-es és a 2-es vonalakon történt. Az 1-es a Felsőlővér - Alsólővér, a 2-es pedig az Alsólővér - Felsőlővér vonalon jár körjáratként, a Lővér Szálló szakaszhatárral. A változásokról bővebb információt adnak a Kisalföld Volán Rt. soproni forgalmi irodájában.

Árvízkárosult gyermekeket helyez el a brennberg völgyi faházakban a nyár folyamán a Kisalföld Volántourist. Kérik a segítő szándékú soproniak jelentkezését személyszállító, étkeztető, felügyelői munkára, ill. várnak ajándék egységcsomagokat és pénzadományokat is. Jelentkezni lehet az Erzsébet u. 2-es szám alatt, vagy a 328 - 113-as telefonszámon.

A fertődi Esterházy kastélyért tüntetést szervez június 17-re a Szabad Demokraták Szövetsége. Bár két évvel ezelőtt az országgyűlés határozatot fogadott el a világhírű barokk épületegyüttes rekonstrukciójára, azóta semmi sem történt. A tiltakozás célja, hogy előremozdítsák a fertődi kastély ügyét.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola mától csütörtökig reggel 8 és délután 16 óra között éles lőgyakorlatot tart a harkai katonai lőtéren.

Fertőszentmiklós lakóit várják véradásra ma 13 és 17 óra között az Egészségházba. A véradás rendezője a soproni területi és a helyi vöröskereszt szervezet.

Szakmai műhely programot szervez a MATÁV Üzleti Kommunikációs Üzletága ma 10 órától a Bio-Sport Hotel Lővér Sopron termében. A rendezvényen a modern távközlés lehetőségeiről tájékoztatnak a szakemberek. Előadást tart a MATÁVcom, majd az Internet felhasználási lehetőségeiről esik szó. Az érdeklődőket akciós ajánlatok és bemutatók is várják.