CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. február 21., csütörtök 16:20


Fertõd 406 millióból gazdálkodhat

Fertõd 406 millióból gazdálkodhat

A jó elõkészítésnek köszönhetõen minden nagyobb vita nélkül, s így a vártnál is gyorsabban – alig másfél óra alatt – zajlott le kedden este a fertõdi képviselõ-testület ülése.

Fertõd aljegyzõje, Tulok Viktor az önkormányzati munka egyik legnagyobb eredményének nevezte, hogy már az elsõ körben sikerült elfogadtatni a város idei költségvetését Fülöp Géza polgármester elõterjesztésében.

Eszerint Fertõd az idén valamivel több mint 406 millió forintból gazdálkodhat; ám, hogy egyensúlyba kerüljön a bevételi és a kiadási oldal, a testület 6,5 millió forintos hiányt tervezett, szükség esetén ekkora hitelfelvételre kerülhet sor. Az aljegyzõ hozzáfûzte: a tapasztalatok azt mutatják, hogy az önkormányzat – pótelõirányzatok, illetve rendkívüli bevételek segítségével – év közben képes az ennél is nagyobb, nyolc-tízmillió forintos hiány kezelésére is.

A városatyák az ez évi hulladékszállítási díjak megállapításáról is határoztak. A hulladékgazdálkodással kapcsolatos törvény elõírásainak megfelelõen a szolgáltatást végzõ cég részletes kalkulációt készített várható fertõdi üzemi költségekrõl. A dokumentum a lakosság által fizetendõ díj tizenkét százalékos emelését tartja indokoltnak. A Zethner Pál jegyzõ által elõterjesztett napirendi pontban foglaltakat jóváhagyta a testület, így az új helyi rendelet már ennek szellemében született.

Az áprilisi országgyûlési választásokra készülõdve Fertõdön a képviselõ-testület megnevezte a szavazatszámláló bizottságok póttagjait.

G. M.

Forrás: Kisalföld