CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. február 23., szombat 23:41


Nyugati Kapu

A régió heti hírei

A régió heti hírei

FEKETE VIRÁG. A drogok ellen hirdetett pályázatot a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya általános iskolásoknak. A pályamunkákat – rajz, festmény, szobor, irodalmi mű – március 25-ig lehet beküldeni a következő címre: 9024 Győr, Szent Imre út 2-4.

SAPARD-IRODÁT nyitottak Zalaegerszegen, az országban a hatodikat. Vonza András földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter az ünnepségen elmondta, hogy a 10 milliárd forintos uniós SAPARD-támogatást 3,3 milliárd forinttal egészíti ki a költségvetés.

A GYŐRI BAL ETT New Yorkba utazott. A társulat a Joyce Színházban szerepel, ahol a közönség a Purimot láthatja. A győriek nyolc előadást tartanak.

MISSZIÓ címmel új evangélikus magazin jelent meg. A Missziós Magazin jogutódjának tekinthető huszonnégy oldalas lap témája a népszámlálás.

EMLÉKKARD. Farkas Árpád erdélyi magyar költő és Ernesto Rodrigues portugál költő és műfordító kapta a Balassi Bálint-emlékkardot. Az irodalmi díjat a budapesti Gellért Hotelben adta át Ladocsi Gáspár katolikus püspök és Makovecz Imre építész.

MEGVÁLIK háromszáztizennégy dolgozójától a Győri Keksz Kft. A felmondást március végén kapják kézhez a dolgozók, akiktől a felmondási idő után köszönnek el végleg.

MEGALAKULT a választási bizottság Kapuváron. Tagjai: dr. Horváth András, dr. Ballagi Farkas, dr. Sóvári Győző. Póttagok: Czitkovics László, Csóka László. Mosonmagyaróváron a választási bizottság elnöke dr. Németh István lett, helyettese Dusek Miklósné. Tagja Bednarik György, póttagja Prikler Györgyné.

ÉVFORDULÓ. Ötven esztendeje, ezerkilencszázötvenkettő. február huszonnegyedikén alakult meg a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége. Jubileumi esemény lesz idén a bélyegnap is: a hetven-ötödiket tartják.

SZÉPFALUSI ISTVÁN -emlékestet rendeztek a bécsi magyar nagykövetségen. A követség és a Bornemisza Péter Társaság közös rendezvényén a hatvan esztendeje született léleképítő és író életéről, munkásságáról szóltak az előadók.

ÁRUFUVAROZTATÓKNAK tartanak tájékoztatót február huszonnegyedikén 9-13 óráig a Csorna és Környéke Ipartestület székházában. A rendezvényen többek között a szakmai alkalmasságról, a jó hírnévről, a kaució átvállalásának kérdéséről, mikrohitel igénylésről és a pénzügyi helyzetről lesz szó.

A VÉRES VASÁRNAP, az északír háborúskodásról szóló alkotás kapta a berlini film- fesztivál fődíját, megosztva egy japán rajzfilmmel, a Titokzatos eltűnéssel. Magyar film nem került a díjazottak közé.

LAKÁSPROGRAM. A Széchenyi-terv lakásprogramjában 24 pályázat 2,7 milliárd forintot állami támogatást kapott a Gazdasági Minisztériumtól. Ezzel a támogatással ötszázhuszonöt bérlakás felépítésére, vásárlására, kialakítására nyílik lehetőség. 2000 júliusától 35,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el pályázat útján az önkormányzatok és az egyházak.