CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. február 25., hétfő 11:56


Az Ikva Rádió hírei


Tegnap este hét órakor erdõtûzhöz riasztották a soproni tûzoltókat. Hegedûs László tûzoltószázados az Ikva Rádiónak elmondta, hogy mintegy két hektáron, fiatal telepítésû erdõ égett a Taródi vár mögött, a Kõfejtõ út és Hársfa sor találkozásánál. Nagy erõkkel vonultak a helyszínre, 23.00 órára a tüzet sikerült eloltani. Okait vizsgálják.

Február 28-án, csütörtökön ülésezik városunk közgyûlése. A napirendi pontok között egyebek mellett szerepel: az önkormányzat vagyonáról, a tulajdonosi jogokról szóló rendelet módosítása, Sopron közlekedési rendszerének helyzete valamint a szociális intézményekre vonatkozó rekonstrukciós program tervezése és indítása.

Új rendõrkapitánya lesz Sopronnak március 1-tõl. Tellesz Endre, aki hét évig vezette a soproni kapitányságot, Kapuvárra kerül, míg az ottani megbízott vezetõ dr Boros Gábor elfoglalja Sopron rendõrkapitányi székét.

A Harkai katonai lõtéren szerdán és csütörtökön 08.00-13.00 óráig éles lõgyakorlatot tart a határõrség .

A Soproni Diabétesz Klub összejövetelt tart a rendelõintézet ebédlõjében a Lenkey utca 1-3.sz. alatt csütörtökön délután 17.00 órától.

A Magyar Vöröskereszt Soproni Szervezete véradásra várja Kópháza község polgárait holnap a kultúrházban 15.00-19.00 óráig.

A felújítási munkák befejezõdtek a Stornó–házban. A helytörténeti kiállítás és a néprajzi gyûjtemény ismét várja a látogatókat.

„Felkészülten Európában” címmel, oklevelet adó képzést indít a Fiatalokkal Európáért Alapítvány. Mindazon fiatalok jelentkezését várják, akik a közeljövõben felvételiznek jogi, közgazdasági, média, pedagógiai, kommunikációs, nyelvi vagy nemzetközi kapcsolatok szakra felsõoktatási intézménybe. Jelentkezni a következõ telefonszámon lehet:06.30/ 2381260.

Diákújságíró képzést tart az Aktív Soproni Ifjak, vagyis az AKSI, március 2-án, szombati és vasárnapi idõpontokban. Az oktatást a Népszabadság és a Kisalföld tapasztalt újságírói tartják. A képzés díja 1.500 Ft. Jelentkezni lehet Strenner Szilárdnál a következõ mobil számon: 06 30 271-30-53

Színjátszó találkozónak ad otthont május 4-én és 5-én a mosonmagyaróvári Flesh Károly Kulturális Központ. Jelentkezni március 31-ig lehet a Ház címén: Mosonmagyaróvár 9021 Pf. 152. Érdeklõdni lehet: 06/96 217-388

Dr. Szájer József országgyûlési képviselõ személyi titkára, dr. ifj. Arszin Miklós minden héten pénteken 15-16,30 között fogadóórát tart a polgármesteri hivatal elsõ emeleti képviselõ irodájában.