CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. február 26., kedd 13:38


Az Ikva Rádió hírei


Varga Gyula az önkormányzat MSZP frakciójának képviselője március 1-én, pénteken 18 órakor a brennbergi általános iskolában tartja fogadóóráját.

A soproni Fenyő Téri Általános Iskola idén is megrendezi hagyományos és nagysikerű német nemzetiségi bálját március 2-án fél 7-kor a Gyermek és Ifjúsági Központban. A zenét Kostevc Ernő és zenekara, valamint a Radler Musi szolgáltatja.

A Gyermek és Ifjúsági Központban szerdán 16 órakor tartják az országos mesevetélkedő városi fordulóját.

Ma Ronchetti Kupa mérkőzést játszik a Soproni Postás női kosárlabda csapata. A Sportcentrumban, 18.00 órakor kezdődő mérkőzésen az orosz "Csevakata" Vologda együttesét fogadják. Holnap a Gysev Ringa Euroliga mérkőzésen a lengyel Gdynia csapatával mérkőzik.

Február 28-án, csütörtökön ülésezik városunk közgyűlése. A napirendi pontok között egyebek mellett szerepel: az önkormányzat vagyonáról, a tulajdonosi jogokról szóló rendelet módosítása, Sopron közlekedési rendszerének helyzete valamint a szociális intézményekre vonatkozó rekonstrukciós program tervezése és indítása.

Új rendőrkapitánya lesz Sopronnak március 1-től. Tellesz Endre, aki hét évig vezette a soproni kapitányságot, Kapuvárra kerül, míg az ottani megbízott vezető dr Boros Gábor elfoglalja Sopron rendőrkapitányi székét.

A Harkai katonai lőtéren szerdán és csütörtökön 08.00-13.00 óráig éles lőgyakorlatot tart a határőrség .

A Soproni Diabétesz Klub összejövetelt tart a rendelőintézet ebédlőjében a Lenkey utca 1-3.sz. alatt csütörtökön délután 17.00 órától.

A felújítási munkák befejeződtek a Stornó–házban. A helytörténeti kiállítás és a néprajzi gyűjtemény ismét várja a látogatókat.

„Felkészülten Európában” címmel, oklevelet adó képzést indít a Fiatalokkal Európáért Alapítvány. Mindazon fiatalok jelentkezését várják, akik a közeljövőben felvételiznek jogi, közgazdasági, média, pedagógiai, kommunikációs, nyelvi vagy nemzetközi kapcsolatok szakra felsőoktatási intézménybe. Jelentkezni a következő telefonszámon lehet:06.30/ 2381260.

Diákújságíró képzést tart az Aktív Soproni Ifjak, vagyis az AKSI, március 2-án, szombati és vasárnapi időpontokban. Az oktatást a Népszabadság és a Kisalföld tapasztalt újságírói tartják. A képzés díja 1.500 Ft. Jelentkezni lehet Strenner Szilárdnál a következő mobil számon: 06 30 271-30-53

Színjátszó találkozónak ad otthont május 4-én és 5-én a mosonmagyaróvári Flesh Károly Kulturális Központ. Jelentkezni március 31-ig lehet a Ház címén: Mosonmagyaróvár 9021 Pf. 152. Érdeklődni lehet: 06/96 217-388

Dr. Szájer József országgyűlési képviselő személyi titkára, dr. ifj. Arszin Miklós minden héten pénteken 15-16,30 között fogadóórát tart a polgármesteri hivatal első emeleti képviselő irodájában.