CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. február 28., csütörtök 16:11


Az Ikva Rádió hírei


Tragikus baleset történt kedden kora délután a vasúti pályán Wampersdorfnál. A Bécs felõl Sopronba közlekedõ vonat, mely kamionokat és azok vezetõit szállította, frontálisan ütközött egy vele szemben haladó tehervonattal. A rakományokat szállító vonaton fõként magyar sofõrök utaztak. A sérülteket helikopterekkel szállították a közeli osztrák városok kórházaiba. Dr. Józan Tibor vasútigazgató az Ikva Rádiónak elmondta, hogy a halottak száma 6, közülük 4 magyar kamionsofõr. A balesetet valószínûleg fékhiba okozta.

A soproni Erzsébet-kórház pszichiátriai osztályán részleges felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el az ÁNTSZ, mert több betegnél is hasmenés és hányás tüneteit tapasztalták. Az osztály csak a sürgõs eseteket fogadja. Az egészségügyi szakemberek vírusfertõzésre gyanakodnak, de a vizsgálatok még nem fejezõdtek be.

Ma ülésezik városunk közgyûlése. A napirendi pontok között egyebek mellett szerepel: az önkormányzat vagyonáról, a tulajdonosi jogokról szóló rendelet módosítása, Sopron közlekedési rendszerének helyzete valamint a szociális intézményekre vonatkozó rekonstrukciós program tervezése és indítása.

Folytatódik a GYSEV-Ringa klubestje. A ZÓNA vendége ma 19.00 órakor a csapat kitûnõ centere, Seres Éva. A helyszín, a Hotel Szieszta különterme, hátigazda: Pluzsik Tamás. Minden szurkolót szeretettel várnak.

A MATÁV Compaq Sopron labdarúgó baráti köre szezonnyitó szurkolói ankétot tart ma este, ¾ 8-kor a Beni-Ben Sörözõben. Az ankéton jelen lesznek a klub játékosai, vezetõi és a szakmai stáb. A Stadion rekonstrukcióval kapcsolatban dr. Payer Erzsébet tart tájékoztatót.

Varga Gyula az önkormányzat MSZP frakciójának képviselõje március 1-én, pénteken 18 órakor a brennbergi általános iskolában tartja fogadóóráját.

A soproni Fenyõ Téri Általános Iskola idén is megrendezi hagyományos és nagysikerû német nemzetiségi bálját március 2-án fél 7-kor a Gyermek és Ifjúsági Központban. A zenét Kostevc Ernõ és zenekara, valamint a Radler Musi szolgáltatja.

A Gyermek és Ifjúsági Központban ma 16.00 órakor tartják az országos mesevetélkedõ városi fordulóját.

A Soproni Diabétesz Klub összejövetelt tart a rendelõintézet ebédlõjében a Lenkey utca 1-3.sz. alatt MA délután 17.00 órától.

„Felkészülten Európában” címmel, oklevelet adó képzést indít a Fiatalokkal Európáért Alapítvány. Mindazon fiatalok jelentkezését várják, akik a közeljövõben felvételiznek jogi, közgazdasági, média, pedagógiai, kommunikációs, nyelvi vagy nemzetközi kapcsolatok szakra felsõoktatási intézménybe. Jelentkezni a következõ telefonszámon lehet: 06.30/ 2381260.

Diákújságíró képzést tart az Aktív Soproni Ifjak, vagyis az AKSI, március 2-án, szombati és vasárnapi idõpontokban. Az oktatást a Népszabadság és a Kisalföld tapasztalt újságírói tartják. A képzés díja 1.500 Ft. Jelentkezni lehet Strenner Szilárdnál a következõ mobil számon: 06 30 271-30-53

Színjátszó találkozónak ad otthont május 4-én és 5-én a mosonmagyaróvári Flesh Károly Kulturális Központ. Jelentkezni március 31-ig lehet a Ház címén: Mosonmagyaróvár 9021 Pf. 152. Érdeklõdni lehet: 06/96 217-388

Dr. Szájer József országgyûlési képviselõ személyi titkára, dr. ifj. Arszin Miklós minden héten pénteken 15-16,30 között fogadóórát tart a polgármesteri hivatal elsõ emeleti képviselõ irodájában.