CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. március 04., hétfő 14:27


Az Ikva Rádió hírei

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Soproni Csoportja minden kedden és pénteken 17. órától összejövetelt tart a Király Jenõ utca 5. szám alatti klubhelyiségben. A szervezett programokról Horváth Györgyné megbízott titkár ad felvilágosítást az érdeklõdõknek a foglalkozások ideje alatt.

Nem a magyar vasutasok hibáztak a wampersdorfi vonatbalesetnél. A szerelvény –éppen úgy mint máskor-, Ebenfurtig közlekedett magyar mozdonnyal és fékhatása megfelelõ volt. A tragédia, minden valószínûség szerint az osztrák oldalon, a nem megfelelõ átvizsgálás miatt következett be.

A Vöröskereszt véradásra várja a Ciklámen Rt, a Ruhagyár Rt, a Civis Baráti Kör, a Soproni Rendõrkapitányság és a Tûzoltó Parancsnokság munkatársait holnap 8.oo-tól 14.oo Óráig a Vérellátó Intézetben.

A Soproni Polgárõr Egyesület éves közgyûlést tart március 12-én kedden 18.oo órakor a Rendészeti Szakközépiskolában a Táncsics u. 8-1.szám alatt.

Még az idén megalakul Sopronban az elsõ Francia Kulturális Egyesület. Kovács Árpád, a Polgármesteri Hivatal nemzetközi kapcsolatokért felelõs referense elmondta, hogy megfelelõ számú érdeklõdõ esetén egy soproni általános iskolában a francia nyelv oktatását is megkezdik.

Színjátszó találkozónak ad otthont május 4-én és 5-én a mosonmagyaróvári Flesh Károly Kulturális Központ. Jelentkezni március 31-ig lehet a Ház címén: Mosonmagyaróvár 9021 Pf. 152. Érdeklõdni lehet: 06/96 217-388

Dr. Szájer József országgyûlési képviselõ személyi titkára, dr. ifj. Arszin Miklós minden héten pénteken 15-16.30 között fogadóórát tart a Polgármesteri Hivatal elsõ emeleti képviselõ irodájában.