CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. március 04., hétfő 23:26


Új tulajdonos: a Plaza Center’s Kft.

Eladják a Sopron Plazát

Eladták a Sopron Plazát

A Kisalföld legfrissebb információi szerint több mint fél évig tartó tárgyalások után nyélbe ütötték a Sopron Plaza szórakoztató- és bevásárlóközpont eladását.
Az új tulajdonos, a Plaza Center’s Kft. gyakorlatilag csomagot vásárolt: a soproni egység mellett a Duna Plaza és nyíregyházi Plaza is hozzájuk került, összességében több mint kétszázhúszmillió német márkáért.
A Sopron Plaza korábbi ügyvezetõ igazgatója, Fried Péter háttér-információként elmondta: az izraeli multinacionális cég azért is szorgalmazta a Plazák megvásárlását, hogy valamennyi magyarországi egység a birtokukba kerüljön. Az eddigi tulajdonossal, Yuli Oferrel való megegyezés elõtt lezajlottak az üzleti átvilágítások, a napokban pedig sor került az adásvételi szerzõdés aláírására is. A tulajdonosi változások érintették a Sopron Plaza vezetését: megbízott igazgatóként Rákóczi Erzsébet kapott bizalmat, õ korábban marketingmenedzserként tevékenykedett. A Sopron Plaza eddigi megbízott direktora, Zeberer Nándor mûszaki igazgatóként dolgozik tovább.
Kisalföld