CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. június 09., péntek 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.06.09.

Civitas Hírmagazin 2000.06.09.

Hetedik alkalommal rendezik meg a Szentmiklósi Napokat. A hétvégi programok bővelkednek a szórakoztató és kulturális rendezvényekben. A vasárnap a millennium jegyében telik majd el. Szentmisével és zászlószenteléssel kezdődik az ünnep délután három órakor. Felavatják a helyi iskola épülete előtt Felsőbüki Nagy Pál szobrát. Történelmi játékokat és veteránautó-bemutatót rendeznek a kora esti órákig. A háromnapos rendezvény éjfélkor tűzijátékkal zárul.

Pünkösdi hangversenyt szervez a Sopron és Környéke Német Kultúrklub Egyesület és a Soproni Német Kisebbségi Önkormányzat holnap délután négy órakor a Gyermek és Ifjúsági Központban. Ezt követően bad-wimpfeni baráti estet tartanak.

Az Ünnepi Könyvhét rendezvényeként ma este hat órakor Szilágyi Ákos író "Borisz sztár és sztárevicsek" című kötetéről beszélget a szerzővel Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő és Bircher Erzsébet múzeumigazgató.

Helytörténeti kiállítás és a Haydn-emlékszoba nyílt meg a fertődi Muzsikaházban. A tárlat szeptember elsejéig délelőtt 9 és délután 5 óra között tekinthető meg.

A Scarbantia Társaság Soproni Fiatalok Baráti Köre szombaton összejövetelt szervez. A kör tagjai megtekintik a soproni néprajzi gyűjteményt. Kalauzuk Kücsán József néprajzkutató lesz. Gyülekező a Fő téren a városházánál tíz perccel fél tíz előtt.

A Szocialista Párt soproni önkormányzati képviselői havi fogadóórájukat ma tartják meg. Mészáros Tivadar, Kránitz László és Dr. Bertha Árpád 15 órától 16 óráig a jereváni Nyugdíjasklub helyiségében találkoznak választóikkal. Varga Gyula Bánfalva, Brennberg és Görbehalom képviselője 19 órától a Bánfalvi Könyvtárban tartja fogadóóráját. Boros László a Kuruc domb és környéke képviselője délután fél háromtól fél ötig várja az érdeklődőket a Magyar utca 24. szám alatti MSZP Irodában.

A soproni Gyermekjóléti Szolgálat nyári napközis tábort szervez, amelyre jelentkezőket vár 6 -12 éves korig. A tábor június 19-től július14-ig tart négyszer egyhetes turnusokban. A gyerekek a foglakozásokon naponta reggel nyolc órától délután három óráig vehetnek részt. További információk a 311 -565 és a 311 -576-os telefonszámokon.