CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. március 05., kedd 00:44


Bemutatót tartott a beruházó

Átriumház épül a volt húsgyári telken

Belvárosi Átriumház épül a volt húsgyári telken

    Hetvennyolc lakásos társasház épül az Ógabona tér 44-46 szám alatti – volt húsgyári – telken, hangzott el azon a bemutatón, amelyen a beruházó cég a Magyar Ingatlancenter igazgatója, marketing vezetője, valamint tervezője mutatta be az előreláthatóan jövő januárra kulcsrakész állapotra elkészülő épületkomplexumot.

    A cég, amely ISO 9000/2001-es minősítéssel rendelkezik az ország több településén számos beruházást hajtott már végre, alapvető elvének a vevői igények maradéktalan kielégítését tartja. Az üzleti bemutató során az is elhangztott, hogy a 2000-ben megvásárolt volt húsgyári telek beruházási koncepciójának kidolgozása során a városrész szabályozási tervéhez maximálisan igazodva dolgoztak a terveken. Közben nem csak a területen található műemléképülethez kellett igazítani a beruházási koncepciót, hanem a megkezdett munkálatok alatt előkerült római- és árpád-kori leletek feltárása folytán kialakult állapothoz.
    Így az ókori rómaiak "jelenlétére" utalva Belvárosi Átriumház nevet kapta a beruházás, amelynek kivitelezésére kiírt meghívásos tender nyertese a Mischek Építőipari Kft.
    Mártonffy István tervező az épület részleteit ismertetve hangsúlyozta, hogy mind városképi, mind a majdani lakók szempontjából a legkorszerűbb beépítési megoldásokat alkalmazták. A hetvennyolc – egyszobás garzontól a háromszobásig – 30-80 négyzeteméteres alapterületű lakásokhoz igény szerint a pincében található szellős kialakítással tervezett gépkocsibeállók, garázsok is tartoznak. Sok, természetes megvilágítással rendelkező lépcsőházzal, sétálóutakkal behálózott belső szökőkutas udvarral, romkerttel és játszótérrel, valamint megfelelő hang- és hőszigeteléssel teszik komfortossá a majdani lakók mindennapjait.
    A Hátulsó utcát keresztező keleti részen sétálóutca kialakítására kerül majd sor, az épületegyüttes földszinti részein pedig galéria, kávézó és színházi funkciókhoz is igazítható helyiségek kerülnek kialakításra.
A beruházók négyzetméter árat nem mondtak, mert "lakásokban gondolkoznak" . A prospektus szerint, bevezető áron már 6.800.000 forinttól vásárolhatók lakások a Belvárosi Átriumházban.