CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. március 07., csütörtök 10:35


Az Ikva Rádió hírei


Tegnap az orosz Vologda ellen mérkõzött idegenben a Soproni Postás NB I-es nõi kosárlabda csapata, az eredmény 60:52 arányú soproni siker. A Postás immár másodszor gyõzte le orosz riválisát s ezzel sporttörténelmet írva bejutott a Ronchetti Kupa legjobb 4 csapata közé. A SMAFC Roto elzett NB I/B csoportos férfi kosárlabda csapata tegnap vereséget szenvedett a FALCO ellen Szombathelyen, így nem jutott tovább a Magyar Kupában, az eredmény 96:85. A GYSEV Ringa kosárlabda együttese az Euroliga tegnapi fordulójában idegenben mérkõzött a Valenciennes csapatával, az eredmény 75:72 arányú francia gyõzelem.

A megyei cégbíróság bejegyzése alapján immár hivatalosan is a Soproni Fürdõüzemeltetõ és Kereskedelmi Kft. beleolvadt a Sopron és környéke Víz- és Csatornamû Részvénytársaságba. Az induló szezonban már új elképzelésekkel, rekonstrukciókkal várják a strandok látogatóit A fedett uszodában felújították a szaunát, a nyári tervek között szerepel egy 8 méter magas látványcsúzda megépítése, a Fertõ tavi vízitelepen új beléptetõrendszert alakítanak ki.

A soproni Erzsébet-kórház pszichiátriai osztályán részleges felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el az ÁNTSZ, mert több betegnél is hasmenés és hányás tüneteit tapasztalták. Az osztály csak a sürgõs eseteket fogadja. Az egészségügyi szakemberek vírusfertõzésre gyanakodnak, de a vizsgálatok még nem fejezõdtek be.

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium épületében ma 14 órakor dr. Pálinkás József oktatási miniszter avatja fel az iskola új tornacsarnokát.

Megnyílt a soproni székhelyû Nyugat-Magyarországi Egyetem közgazdaság tudományi Kara által létrehozott Európai Tanulmányok Központja. A Központot az Erzsébet utca 2-4 szám alatti épület II. emeletén hétköznap 8-18 óráig kereshetik fel az érdeklõdõk.

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Soproni Csoportja minden kedden és pénteken 17. Órától összejövetelt tart a Király Jenõ utca 5. Szám alatti klubhelyiségben. A szervezett programokról Horváth Györgyné megbízott titkár ad felvilágosítást az érdeklõdõknek a foglalkozások ideje alatt.

A Soproni Polgári Nyugdíjas Kör nyilvános összejövetelt tart március 12-én kedden 17. Órakor az Evangélikus Líceum színház termében. Aszódi Pál az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület elnöke tart elõadást „Nyugdíjasok helyzete a rendszerváltás óta” címmel.

A Soproni Polgárõr Egyesület éves közgyûlést tart március 12-én kedden 18.oo órakor a Rendészeti Szakközépiskolában a Táncsics u. 8-1.szám alatt.

Még az idén megalakul Sopronban az elsõ Francia Kulturális Egyesület. Kovács Árpád, a Polgármesteri Hivatal nemzetközi kapcsolatokért felelõs referense elmondta, hogy megfelelõ számú érdeklõdõ esetén egy soproni általános iskolában a francia nyelv oktatását is megkezdik.

Színjátszó találkozónak ad otthont május 4-én és 5-én a mosonmagyaróvári Flesh Károly Kulturális Központ. Jelentkezni március 31-ig lehet a Ház címén: Mosonmagyaróvár 9021 Pf. 152. Érdeklõdni lehet: 06/96 217-388

Dr. Szájer József országgyûlési képviselõ személyi titkára, dr. ifj. Arszin Miklós minden héten pénteken 15-16,30 között fogadóórát tart a polgármesteri hivatal elsõ emeleti képviselõ irodájában.