CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. jĂşnius 10., szombat 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.06.10.

Civitas Hírmagazin 2000.06.10.

 “Hogyan mentsük meg gesztenyefáinkat?“ - erre a kérdésre válaszolnak a Nyugat-Magyarországi Egyetem kutatói június 17-én, szombaton délután három órakor a Fáber-réti gesztenyésben. Dr. Szabó Ilona és dr. Varga Mária kutatók mutatják be a védekezés mesterfogásait.

Hetedik alkalommal rendezik meg a Szentmiklósi Napokat. A hétvégi programok bővelkednek a szórakoztató és kulturális rendezvényekben Vasárnap a Millennium jegyében telik majd el. Szentmisével és zászlószenteléssel kezdődik az ünnep, délután három órakor. Felavatják a helyi iskola épülete előtt Felsőbüki Nagy Pál szobrát. Történelmi játékokat és veterán autó bemutatót rendeznek a kora esti órákig. A háromnapos rendezvény éjfélkor tűzijátékkal zárul.

Pünkösdi hangversenyt szervez a Sopron és Környéke Német Kultúrklub Egyesület és a Soproni Német Kisebbségi Önkormányzat ma délután négy órakor a Gyermek és Ifjúsági Központban. Ezt követően Bad Wimpfen-i baráti estet tartanak

Helytörténeti kiállítás és a Haydn-emlékszoba nyílt meg a Fertődi Muzsikaházban. A tárlat szeptember elsejéig délelőtt 9 és délután 5 óra között tekinthető meg.

A soproni Gyermekjóléti Szolgálat nyári napközis tábort szervez, amelyre jelentkezőket vár 6 - 12 éves korig. A tábor június 19-től július14-ig tart, négyszer egyhetes turnusokban. A gyerekek a foglakozásokon naponta reggel nyolc órától délután három óráig vehetnek részt. További információk a 311-565 és a 311-576-os telefonszámokon.

A nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum és a Soproni Múzeum június 11-én vasárnap nyitva tart, 12-én hétfőn és 13-án kedden azonban zárva lesz.