CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. március 08., péntek 15:45


Új számítógéppel gazdagodott a Harkai Általános Iskola

Új számítógéppel gazdagodott a Harkai Általános Iskola

    A dr. Szájer József adománya révén nemrég alapított Soproni Ifjúságért és Környezetünk Védelméért Alapítvány, célja a városban és környékén élő fiatalok oktatásának, valamint a környezetvédelemre irányuló fokozottabb figyelem segítése.

Az alapítvány első adományát a Harkai Általános Iskola tanárai és diákjai, valamint a Töreki István polgármester vette át az országgyűlési képviselőtől.
- Szimbolikusnak tekinthető, hogy az első adomány egy kistelepülés iskolájának a 21. századi feltételekhez való igazodását segíti elő - mondta dr. Szájer József.

Az ajándék.számítógépet az iskola vezetősége, a szülői munkaközösség és tanulói vették át

Fontos, hogy a harkai iskola egy olyan intézmény, amely nem nyugodott bele abba, hogy egyes politikusok úgy gondolják, hogy vannak életképtelen települések, amelyeket el kell sorvasztani. A harkai iskolában mindig is törekedtek arra, hogy az iskola jól működjék. Egyébként ez a kormánypolitikának is megfelelő álláspont szerint történik. A kormány úgy gondolja, hogy fontos az, hogy minden településen legyen iskola, hogy a gyerekeknek ne kelljen messzire menniük. Ezek az iskolák akkor tudják ellátni a feladataikat, ha ezt a korszerű technikai eszközökkel is rendelkeznek. Ezért gondoltuk azt, hogy egy számítógépek ajándékozunk az iskolának, a többi meglévő mellé - nyilatkozta dr. Szájer József.


Az iskola tanuló ajándék-rajzzal köszönték meg a számítógépet

Az sem mellékes, hogy személyes kötődések fűzik dr. Szájer Józsfet ehhez az iskolához, hiszen szülei is ebben az iskolában tanítottak és az országgyűlési képviselő gyermekkorának első öt évét ebben a faluban élte le.


Az átadást követően az érdeklődő diákok jöttek a számítógépes terembe

- Egy településhez hozzátartozik, hogy legyen iskolája, ugyanakkor természetesen versengés is van az iskolák között, az alapítvány ebben a versenyben való helytállásban segíti a harkai iskolát. Egy iskola esetében nem annak kell meghatározónak lenni, hogy egy nagyvárosban, kistelepülésen működik. Ugyanolyan tudást kell tudnia nyújtania, a benne tanulóknak, akik nem kevésbé tehetségesek, ezért ugyanolyan szintű oktatást érdemelnek, mint az országban bárhol máshol élő társaik - hangsúlyozta dr. Szájer József.