CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. jĂşnius 20., kedd 00:00


Civitas Hírmagazin.

Civitas Hírmagazin                                           2000.06.20.

Július 3-án elkezdi műsorainak sugárzását a Magyar Televízió soproni körzeti stúdiója. Koczka Tibor szerkesztőségvezető szerint a hétvégére kialakítják a teljes stábot. Pénteken a Magyar Televízió és a regionális stúdiót üzemeltető kft. képviselője aláírja az együttműködési szerződést.

Az 1998. évi szombathelyi Nemzetközi Textilbiennálé díjazottainak kiállítása nyílik június 23-án pénteken délelőtt 11 órakor a soproni Festőteremben. A tárlat július 23-ig tekinthető meg, naponta 10 és 18 óra között.

Ezen a héten kezdődik a Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozata. Pénteken a mazsorettek és gyermek néptáncegyüttesek felvonulása után dr. Gimesi Szabolcs polgármester nyitja meg a programok sorát a Fő téren. Az Ünnepi Hetek eseménysorozata július 15-ig tart.

Újabb komoly tűzeset történt az elmúlt hétvégén régiónkban. Vasárnap 14 órakor Ivánról érkezett bejelentés a soproni tűzoltókhoz, mely szerint a szeméttelep kezdett égni, majd a tűz gyorsan átterjedt a közeli erdők aljnövényzetére is. A soproni, csornai, sárvári, szombathelyi hivatásos, ill. a petőházi, iváni és a sopronhorpácsi önkéntes tűzoltók segítségével este 8 órára sikerült megfékezni a tüzet az ötven hektáros területen.

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum és a Vermes Miklós Fizikus Tehetségápoló alapítvány ma este 7 órától zongorakoncertet szervez az iskola dísztermében a Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaverseny tiszteletére. Az előadóművész Horváth György műsorában Liszt-, Bartók- és Lendvay Kamilló-művek szerepelnek.

Hamarosan elkezdődik annak a lakóparknak az építése, amelynek kezdeményezője Széchenyi Mihály. A Bécsben élő arisztokrata gróf Széchenyi István testvérének leszármazottja. A harmincmillió schillinges beruházással százötven ház kerül tető alá.