CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. március 10., vasárnap 01:26


Szájer József: a térség képviselőjeként mindent megtettem

A mentőállomás ügye

A soproni mentőállomás ügye

– Sopron számára most az a legfontosabb, hogy a jövőben is zökkenőmentes lehessen a mentőszolgálat működése. Bízom abban, hogy ez a városvezetés számára is lényeges. Csodálkoznék, ha ebben a mindenkit érintő akut problémában Sopron irányítói nem tudnának gyors és megfelelő döntést hozni – nyilatkozta dr. Szájer József országgyűlési képviselő a Kisalföldnek, reagálva a napilap pénteki számában megjelentekre, amelyek szerint az OTP Ingatlan Rt. felépítené az Árpád utcában az új mentőállomást, az önkormányzat azonban – figyelembe véve korábbi döntéseit és a rendezési tervet – jobban szeretné máshol látni a mentősöket.

A zökkenőmentes ellátásért

– A mentőállomás ügyében gyors döntést kell hozni, hiszen az ÁNTSZ december végéig adott haladékot az OMSZ-nak, a leromlott állapotú épület felújítására. Miután a térség képviselőjeként számomra is fontos, hogy az ellátás zökkenőmentes legyen, azonnal megkerestem Mikola István egészségügyi minisztert, aki szintén gyorsan lépett, és soproni látogatása alkalmával már a konkrét elképzelést, azaz az új mentőállomás felépítését is bejelenthette. Úgy érzem, mint a térség képviselője mindent megtettem az ügyben. Ugyanezt várom a város vezetőitől is – mondta dr. Szájer József, aki arra a kérdésre, hogy  véleménye szerint megépülhetne-e máshol is a mentőállomás, a következőket válaszolta:
 – Azt szeretném, márcsak az ÁNTSZ ultimátuma miatt is, ha még az idén megnyugtatóan rendeződne az ellátás jövője. A minisztérium itt képzeli el az új mentőállomást, s én támogatom ezt a tervet. Számomra persze az az elsődleges, hogy legyen, de szorít az idő.
Éppen ezért március 28-án délután egy órakor Mikola Istvánnal elhelyezzük az új mentőállomás alapkövét az Árpád utcai állami tulajdonban lévő telken. Meggyőződésem, hogy a város vezetése értékeli és érzékeli az ügy súlyát, s ki fogja adni a megfelelő engedélyeket. Elhúzódó döntéshozatallal nagy kockázatot vállalnának – mondta el Sopron országgyűlési képviselője.

  A város nyitott a tárgyalásra

 – A városvezetés álláspontja az, hogy mielőbb legyen állomás – szögezte le Tengerdi Antal alpolgármester is, hangsúlyozva, nyitottak minden tárgyalásra, ami megoldhatja az évtizede húzódó ügyet. Az alpolgármester megjegyezte, ha városi feladat lenne a mentőállomás építése, biztos benne, hogy már régóta új épületben
dolgozhatnának az életmentők. „Szájer úr érvei erősek. Adott most egy javaslat, és mi meg fogjuk azt vizsgálni” – tette még hozzá.

 N. M.
Kisalföld