CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. március 10., vasárnap 12:02


A Nyugati Kapu helyi hírei

Ülést tart a csornai képviselőtestület március 14-én 15 órától. Beszámoló hangzik el a Széchenyi iskola nevelő-oktató munkájáról, megválasztják az országgyűlési képviselő- választáson közreműködő szavazatszámláló bizottságok tagjait és póttagjait.

A magyar kereszténység ezer éve címmel nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. A tárlat anyaga jórészt megegyezik a Vatikáni Múzeumban nemrég kiállított mű-vekkel. A tárlatot Orbán Viktor miniszterelnök és Paskai László prí-más, esztergom-buda-pesti érsek nyitotta meg.

Közös ünnep. A Magyarok Világszövetsége március 15-én Esztergomba várja a világ magyarjait, hogy közösen ünnepeljék meg az 1848-49-es magyar forradalom és szabadság-harc 154. évfordulóját. A találkozón Kossuth-emléktáblát is avatnak.

Timaffy László CD-lemezbemutatója volt szombaton a győri Petőfi Sándor Művelődési Házban. A néprajztudós tiszteletére tartott rendezvényen – 16 órakor kezdődik – ott lesz Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke is.

Siker Amerikában. Hazaérkezet tizenkét napos turnéjáról a Győri Balett. Az együt-tes kilenc előadást tartott, a Purim című darabot mutatta be nagy sikerrel. A táncművészek produkciójáról a szakkritikusok is elismerően szóltak.

Átvették a támogatási szerződéseket azok, akik a Nyugat-dunántúli Ifjúsági Tanács pályázatán sikerrel szerepeltek. A Győrben tartott ünnepségen ott volt dr. Szakács Imre, az Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára is.

Karikatúrák. A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a kapuvári Rábaközi Művelődési Köz-pontban látható kari katúra-kiállítást. Tóth András munkáit március 14-ig még meg-tekinthetik az érdeklődők.

Roska Tamás akadémikus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánja kapta az idei Bolyai-díjat. Az elismerést Mádl Ferenc köztársasági elnöktől vehette át a Budapest Kongresszusi Központban.

Szentgotthárdon tartotta legutóbbi ülését a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. Többek között tájékoztatás hangzott el a regionális fel-készülési program idei munkatervéről, a Nemzeti Fejlesztési Terv aktuális feladatairól, egész-ségturisztikai együtt működésről, a Nyugat-Pannónia Eurégió brüsszeli bemutatkozásának előkészítéséről.

Rókamesék címmel zenés táncmesejátékot láthatnak az érdeklődők a Duna Művészegyüttes előadásá-ban a csornai műve-lődési központban. A rendezvény március 12-én 10.30-kor és 14.30-kor kezdődik.

A szívinfarktus veszélyeiről és a meg-előzésről tartanak film-vetítést a mosonma-gyaróvári Huszár Gál Városi Könyvtárban március 12-én 16 órá-tól. A filmvetítést a té-mához kapcsolódó könyvbemutató követi.

Évforduló. Száz esztendeje született Bárdosi Németh János (Szombathely, 1902. március 8.) költő. Az Írott Kő, a Sorsunk, a Jelenkor egyik szerkesztője volt. Tizenöt kötete jelent meg.