CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. június 23., péntek 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.06.23.

Civitas Hírmagazin 2000.06.23.

Ma este hat órakor kezdődik el a Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozata. A mazsorettek és gyermek néptáncegyüttesek felvonulása után dr. Gimesi Szabolcs polgármester nyitja meg a programok sorát a Fő téren. Az Ünnepi Hetek eseménysorozata július 15-ig tart.

Negyvenhetedik alkalommal rendezik meg a hétvégén a vasutas természetjárók országos találkozóját a brennbergi Gyermek- és Ifjúsági Táborban. A túratervek között szerepel ausztriai és Fertő-parti útvonalak teljesítése.

A GYSEV Pályafenntartási Vonal felügyelősége vágány-karbantartási munkák miatt Sopronban a Kőszegi úti átjárót június 24-én 8 órától június 29- én 8 óráig, továbbá a Balf - Kópháza közötti átjárót június 26-án este 11 órától június 27-én 1 óráig teljes szélességében lezárja. Az útzár ideje alatt a Sopron - Harka közötti buszjáratok a Batsányi út - Felsőbüki út felé kerülnek.

Július 3-án elkezdi műsorainak sugárzását a Magyar Televízió soproni körzeti stúdiója. Koczka Tibor szerkesztőségvezető szerint mára kialakítják a teljes stábot. Ugyancsak a mai napon a Magyar Televízió és a regionális stúdiót üzemeltető kft. képviselője aláírja az együttműködési szerződést.

Az 1998. évi szombathelyi Nemzetközi Textilbiennálé díjazottjainak kiállítása nyílik ma délelőtt 11 órakor a soproni Festőteremben. A tárlat július 23-ig tekinthető meg, naponta 10 és 18 óra között.

Tengerdi Antal alpolgármester havi fogadóóráját ma délelőtt 9 órától 12 óráig tartja meg a Városháza első emeletén található irodájában.

Lövő és Nemeskér polgárait várják véradásra június 20-án, kedden délután két órától este hét óráig a lövői kultúrotthonba. A véradás rendezője a Magyar Vöröskereszt Soproni és helyi szervezete.

Hamarosan elkezdődik annak a lakóparknak az építése, amelynek kezdeményezője Széchenyi Mihály. A Bécsben élő arisztokrata gróf Széchenyi István testvérének leszármazottja. A harmincmillió schillinges beruházással százötven ház kerül tető alá.

Coca Cola Road Show-ot rendeznek vasárnap 14-től 20 óráig a Sopron Plaza főbejáratánál! Óriásjátékok, emberi csocsó, mászófal, csúszda, bungee run, élménykamion, melyek kipróbálása teljesen ingyenes, sőt, mindenki ingyen üdítőt és ajándékot kap!

A nap folyamán sztár műsorvezetők, akrobaták, jégszobrászok szórakoztatják az érdeklődőket. Lesz karaoke, hangutánzó játék és halászat!

A rendezők mindenkit várnak! én 8 óráig, to