CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. jĂşnius 28., szerda 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.06.28.

Civitas Hírmagazin 2000.06.28.

Az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete demonstrációt tart országszerte egy időben. A tüntetés pénteken este hat és hat óra 5o perc között lesz a soproni Fő téren. A szervezők a demonstráció támogatását kérik a civil szervezetektől és a lakosságtól. Egyben kifejezik azt az álláspontjukat, hogy tüntetésük nem politikai,hanem össztársadalmi ügy.

Tizenkét-tagú macedón küldöttséget fogad ma délután három órakor a volt Vármegyeházán Tengerdi Antal alpolgármester. A város vendégei megtekintik Sopron nevezetességeit, majd találkoznak az intézmények vezetőivel, a civil szerveztek képviselőivel.

 A II. Nemzetközi Kórusfesztivál ma este hétkor az Arava kórus fellépésével kezdődik el a Sopron Plazában. A rendezvénysorozat vasárnapig tart, a belépés díjtalan.

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése tart ülést csütörtökön délelőtt fél kilenctől a Városháza nagy üléstermében. A képviselők a nyári szünet előtti utolsó ülésen 30 napirendi pont megvitatására vállalkoznak. Így többek között beszámolót hallgatnak meg a közrend és közbiztonság helyzetéről, a Fertőrákos - Sopron közötti kerékpárút építéséről, a Millennium 2000 díj adományozásáról.

 A GYSEV Pályafenntartási Vonal felügyelősége vágány-karbantartási munkák miatt Sopronban a Kőszegi úti átjárót csütörtök 8 óráig, továbbá a Balf - Kópháza közötti átjárót kedd délután 1 óráig teljes szélességében lezárja. Az útzár ideje alatt a Sopron - Harka közötti buszjáratok a Batsányi út - Felsőbüki út felé kerülnek.

 Fertőszéplak község lakóinak szervez véradást holnap délután négy órától este hét óráig a Magyar Vöröskereszt Soproni területi és Fertőszéplak községi szervezte a helyi általános iskolában.

 A Soproni Rendészeti Szakközépiskola június 28 -ig, reggel 8 és délután 4 óra között éles lőgyakorlatot tart a harkai katonai lőtéren.

 Borókay Gábor kormányszóvivő mutatja be Zentai László Sopronból elszármazott, jelenleg Budapesten élő költő-írónak az Ünnepi Könyvhét alkalmából megjelent "Rendszerváltó gazdagságunk" című kötetét a Pannónia Med Hotelben szombaton délután négy órakor. A szerző a helyszínen dedikál és válaszol az olvasók kérdéseire.