CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. március 15., péntek 00:41


A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felhívása

Nemzetiszalag Mozgalom

Nemzetiszalag Mozgalom
A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felhívása

    Magyarország polgárai 1848. március 15-én a jövőt választották. Az 1848. április 11-én kihirdetett törvények a polgárosodás, a nemzet összefogásának programjává váltak. A Széchenyi, Deák, Kossuth és a márciusi ifjak nemzedékeinek emléke arra ösztönöz bennünket, hogy ma is összefogásra hívjuk a nemzetet.
    A XXI. század első választása meghozza Magyarország, fiatal polgári demokráciánk jövőjét. Ezért a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület azzal fordul hazánk polgáraihoz és közösségeihez, hogy az új évezred küszöbén most is a jövő mellett döntsenek. Az idei áprilisi döntésünk legyen méltó az egykori “áprilisi törvényekhez”. Erre kötelez bennünket történelmünk, erre ösztönöznek hagyományaik, és erre sarkall bennünket a Kossuth-emlékév is. Legyen most is a nemzetiszalag összefogásunk jelképe! Tegyük ki mindannyian ablakainkba, autóinkra a nemzetiszalagot, és március 15-én tűzzünk szívünk fölé mindannyian kokárdát!
    Arra kérünk mindenkit, aki csatlakozik a Nemzetiszalag Mozgalomhoz, hogy nemzeti trikolorjainkat tartsák ablakaikban, autóikon, és kokárdájukat viseljék szívük fölött egészen az országgyűlési választások végéig! Fejezzük ki ezzel is összetartozásunkat! Hirdesse minden kis nemzetiszalag és kokárda, hogy a nemzeti összefogás programja ma is a polgárosodás programja.