CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. június 29., csütörtök 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.06.29.

Civitas Hírmagazin 2000.06.29.

Nemzetközi Veteránjármû versenyt szervez június 30-a és július 2-a között a soproni Autó-Motor Veterán Club Egyesület. A Fertõ tó menti versenyben 5o-6o jármû vesz részt, nemcsak Magyarország, de Ausztria területérõl is. Az oldsmobilok július 1-én délután hat órakor megtekinthetõk a Sopron Plaza alsó parkolójában.

Az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete demonstrációt tart országszerte egy idõben. A tüntetés pénteken este hat és hat óra 5o perc között lesz a soproni Fõ téren. A szervezõk a demonstráció támogatását kérik a civil szervezetektõl és a lakosságtól. Egyben kifejezik azt az álláspontjukat, hogy tüntetésük nem politikai, hanem össztársadalmi ügy.

A II. Nemzetközi Kórusfesztivál tegnap este hétkor az Arava kórus fellépésével kezdõdött el a Sopron Plazában. A rendezvénysorozat vasárnapig tart, a belépés díjtalan.

Sopron Megyei Jogú Város Közgyûlése tart ülést ma délelõtt fél kilenctõl a Városháza nagy üléstermében. A képviselõk a nyári szünet elõtti utolsó ülésen 30 napirendi pont megvitatására vállalkoznak. Így többek között beszámolót hallgatnak meg a közrend és közbiztonság helyzetérõl, a Fertõrákos - Sopron közötti kerékpárút építésérõl, a Millennium 2000 díj adományozásáról.

A GYSEV Pályafenntartási Vonal felügyelõsége vágány- karbantartási munkák miatt Sopronban a Kõszegi úti átjárót csütörtök 8 óráig, továbbá a Balf - Kópháza közötti átjárót kedd délután 1 óráig teljes szélességében lezárja. Az útzár ideje alatt a Sopron - Harka közötti buszjáratok a Batsányi út - Felsõbüki út felé kerülnek.

A Rotary soproni szervezte ma délután 5 órakor a Hotel Sziesztában rendezi meg tisztújító összejövetelét. A leköszönõ elnök, Hirschler Rezsõ, a klubdélutánon adja át tisztét dr.Józan Tibornak, a klub új vezetõjének.

Fertõszéplak község lakóinak szervez véradást ma délután négy órától este hét óráig a Magyar Vöröskereszt Soproni területi és Fertõszéplak községi szervezte a helyi általános iskolában.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola június 28-ig reggel 8 és délután 4 óra között éles lõgyakorlatot tart a harkai katonai lõtéren.

Borókay Gábor kormányszóvivõ mutatja be Zentai László Sopronból elszármazott, jelenleg Budapesten élõ költõ-írónak az Ünnepi Könyvhét alkalmából megjelent Rendszerváltó gazdagságunk címû kötetét a Pannónia Med Hotelben szombaton délután négy órakor. A szerzõ a helyszínen dedikál és válaszol az olvasók kérdéseire.