CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. március 17., vasárnap 19:00


A választási ígéreteket a tettek hitelesítik

Dr. Szájer József Brennbergbányán

Dr. Szájer József Brennbergbányán

    Brennbergbányán járt dr. Szájer József országgyűlési képviselő, aki a brennbergbányai választó-polgároknak a Fidesz-kormány elmúlt négy évéről számolt be. A Fidesz frakcióvezetője a találkozón hangsúlyozta, hogy a Fidesz semmilyen szenzációs ígéreteket nem tesz, az előző négy évben megkezdettre építve tovább szeretné folytatni azt a munkát, amelyet az ország felemelkedése érdekében megkezdett.

    Hangsúlyozta, minden, a választásokban induló politikai erő volt már kormányon, ezért választási ígéreteiket tetteik hitelesítik. Ismertette a Fidesz és koalicíós partnereinek programját fő területein – családtámogatás, munka, tanulás, rend, nemzeti összefogás – eddig elért eredményeket és a további terveket, hangsúlyozva, hogy ugyan óvatosan kell kezelni a csodákat ígérőket, de ugyanakkor a jelenben reménytelennek tűnő feladatokat célul ki kell tűzni és megvalósításuk érdekében el kell kezdeni dolgozni. Hiszen az említett területeken számos megvalósult példa (gyerekek utáni adókedvezmény, tandíj eltörlése, diákhitel rendszer, munkahelyteremtés, minimálbér bevezetése, bűncselekmények száma csökkenése, Millennium, Nemzeti Színház, státusztörvény) igazolja és hitelesíti a Fidesz-kormány azon életszemléletét, hogy a kitűzött célok érdekében cselekedni és tenni kell. A Fidesz kormány négy éve alatt minden területen évről évre pozitívabb irányba történt a fejlődés, még akkor is, ha még mindig sok megoldatlan feladat vár megoldásra - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő, aki hozzátette: az ország olyan lendületet kapott, amelyet nem lenne szabad megtörni, mert az biztosítéka annak, hogy 10-15 éven belül minden területen utolérjük az uniós átlagot.
    A jelenlévők kérdéseire válaszolva a nyugdíjak helyzetéről szólva dr. Szájer József elmondta, hogy nyugdíjak vásárlóértékének további folyamatos emelése mellett, a Fidesz-kormány tervei között szerepel a 2006-ig történő egyéni számlás nyugdíjrendszer bevezetése, amely biztosítaná, hogy saját befizetéseinek ismeretében, mindenki saját maga dönthessen arról, hogy mikor kíván nyugdíjba vonulni.

Balogh