CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. július 03., hétfő 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.07.03.

Civitas Hírmagazin 2000.07.03.

Megjelent a Soproni Szemle legújabb száma. Az Építészet és várostervezés rovatban mások mellett Kubinszky Mihály tanulmánya olvasható Schármár Károly soproni építész munkásságáról. A Soproni Arcok sorozatban többek között idõsebb Storno Ferenc életrajzi feljegyzése lapozható fel, amit Askercz Éva szerkesztett. A Soproni Szemle ezen kívül még számos értékes helytörténeti munkával várja olvasóit.

Holnap délután 16.00 órától 20.00 óráig Fertõrákos község lakóit várják véradásra az Idõsek Napközi Otthonában, a Fõ utca 102. szám alatt.

Csütörtökön délután 17.00 és 20.00 óra között Harka lakóit várják véradásra a helyi általános iskolában.

A Soproni Ipari Park építkezései minden valószínûség szerint 5-10 %-kal többe kerülnek majd. A drágulást az okozza, hogy a területen korábban a téglagyár agyagbányái voltak, és laza a talajszerkezet. Így az épületeknek speciális alapozásra lesz szükségük.

Csütörtökön a nyári szünet elõtti utolsó ülését tartotta Sopron közgyûlése. A képviselõk több, mint 20 napirendi pontról döntöttek. 20 milliós támogatást szavaztak meg a Matáv Sopron futballcsapat támogatására, döntöttek a fizetõ parkolóhelyek bõvítésérõl, a sportiskola jogutód nélküli megszüntetésérõl és a háziorvosi rendelõk privatizálásáról. Rendelettervezet született az állattartásról is.

Tíz napos sátortábort szervez a Keresztény Értelmiségi Társaság Ifjúsági és Diákegyesülete július 28. és augusztus 7. között Kisorosziban, a Szentendrei-sziget északi csúcsán. Elõadások, kirándulás, néptánc- és modern tánc tanulás, sport, fürdés és sok egyéb közösségi tevékenység szerepel a programban. A táborozásba bármikor be lehet kapcsolódni. Információ és jelentkezés a 06-1-267-63-36-os telefonszámon.