CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. július 07., péntek 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.07.07.

Civitas Hírmagazin 2000.07.07.

Megjelent a Soproni Szemle legújabb száma. Az Építészet és várostervezés rovatban mások mellett Kubinszky Mihály tanulmánya olvasható Schármár Károly, soproni építész munkásságáról. A Soproni Arcok sorozatban többek között Idősebb Storno Ferenc életrajzi feljegyzése lapozható fel, amit Askercz Éva szerkesztett. A Soproni Szemle ezenkívül még számos értékes helytörténeti munkával várja olvasóit.

Rövidesen elkészül az a gyalogút, amely a Jereván városrészt köti össze a Sopron Plazával. Az útszakasz a Révai Miklós utca folytatásaként 175 méter hosszan épül, 3 millió forintos költséggel. A járda finanszírozását teljes egészében a Plaza vállalta magára.

A Soproni Ipari Park építkezései minden valószínűség szerint 5-10 %-kal többe kerülnek majd. A drágulást az okozza, hogy a területen korábban a téglagyár agyagbányái voltak, és laza a talajszerkezet. Így az épületeknek speciális alapozásra lesz szükségük.

Tíz napos sátortábort szervez a Keresztény Értelmiségi Társaság Ifjúsági és Diákegyesülete július 28. és augusztus 7. között Kisorosziban, a Szentendrei-sziget északi csúcsán. Előadások, kirándulás, néptánc- és modern tánc tanulás, sport, fürdés és sok egyéb közösségi tevékenység szerepel a programban. A táborozásba bármikor be lehet kapcsolódni. Információ és jelentkezés a 06-1-267-63-36-os telefonszámon.

Kassa polgármestere látogat városunkba ma és holnap. A vendéget dr. Gimesi Szabolcs polgármester fogadja majd. A vendég és kísérete megtekinti a kassai színház előadását a Barlangszínházban.

Győr - Moson - Sopron megye közgyűlése ülést tart ma 9 órakor a Megyei Önkormányzati hivatalban. A napirendi pontok között szerepel a Fertő-tó és környékének fejlesztési terve. A fejlesztés célja a Nemzeti Park Világörökség listára történő felvétele.

Varga Gyula, Bánfalva, Brennbergbánya és Görbehalom szocialista önkormányzati képviselője fogadóórát tart ma este hét órakor a Brennbergi Általános Iskolában.