CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. július 31., hétfő 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.07.31.

Civitas Hírmagazin 2000.07.31.

A soproni Tanulmányi Erdõgazdaság Rt új, idegenforgalmi üzletágat indít õsztõl, az ökoturizmus jegyében. Helyszínek: Sopron és környéke, valamint a Szárhalmi erdõ területe. Emellett vadászati, ökoturisztikai programot dolgoznak ki az iváni és röjtökmuzsaji erdészet területére. Az erdõgazdaság elképzelései szerint úgynevezett vadmegfigyelõ túrákat szerveznek majd. Egyelõre az igényfelmérés folyik az új kezdeményezésrõl.

A soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem sportcsarnokát több tízmillió forintos beruházással újítják fel. A munkálatok már javában zajlanak. A SMAFC A-csoportos kosárcsapata már az új csarnokban kezdheti meg a szezont.

Második alkalommal rendezik meg augusztus 4-én a Nagycenki Mûvészeti Napokat. Az eseménysorozatot gróf Széchenyi Géza nyitja meg a kastélymúzeum különtermében délután fél ötkor. Bodó Károly festõmûvész tárlatnyitója után a Magyar Akadémia Vonósnégyese ad koncertet a múzeum hangversenytermében.

Gázvezeték-építési munkák miatt augusztus 20-ig lezárták a közúti forgalom elõl a Templom utca, Fegyvertár utca és Széchenyi tér közötti szakaszt. A Belváros utcái - a Fegyvertár, a Templom, a Kolostor, a Szent György és az Új utca, valamint az Orsolya és a Fõ tér - a Hátsókapu utcán keresztül közelíthetõ meg.

A Széchenyi István Városi Könyvtár nyitvatartási rendje megváltozott. Augusztus 20-ig naponta fél tíztõl délután ötig látogathatják az olvasók a könyvtárat, szünnap szerda és szombat. Bejárat a Petõfi tér felõl.

Ágota Gábor gazdasági ügyekért felelõs alpolgármester szerdán délelõtt 10 és 12 óra között tartja fogadónapját.

Balf és Fertõboz lakóit várják véradásra holnap délután három órától este hét óráig a balfi Polgármesteri Hivatalban. A véradást a Magyar Vöröskereszt Sopron területi valamint Balfi és Fertõbozi szervezetei rendezik.