CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. augusztus 13., vasárnap 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.08.13.

Civitas Hírmagazin 2000.08.13.

November végéig befejeződnek a soproni Ipari Park közművesítési munkái. Ezután pedig megkezdődik a terület beépítése .A tervek szerint két éven belül 150, öt év alatt legalább 500 új munkahely létesül Sopronban - nyilatkozta a Kisalföldnek Gálné Kapás Márta ügyvezető igazgató.

Évadnyitó Társulati ülést tartanak a soproni Petőfi Színházban augusztus 21 -én, hétfőn 12 órakor.

Befejezték a táborozást azok természetvédők, akik a Soproni Hegyvidéken, szakemberek irányításával végezték munkájukat. Többek között természetes anyagokból talajvédő és vízmosáskötő műveket készítettek, turisztikai berendezéseket létesítettek. Az egyhetes tábort a Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány szervezte.

Sopron lesz a Nyugat - Magyarországi térség informatikai hálózatának központja. A Nemzeti Információs, Infrastruktúra Fejlesztési Koordinációs Iroda égisze alatt több milliárdos beruházással folyik a hat magyarországi regionális központ kialakítása, amelyek közül az egyiket szeptember végéig városunkban szervezik meg. Az információs központnak a Soproni Egyetem ad helyet.

A Páneurópai Piknik tizenegyedik évfordulóján is gazdag programmal várják az érdeklődőket. Az eseménysorozat augusztus 18 -án a Főtéren fesztivállal kezdődik Itt tartják meg a Magyar Énekmondók Találkozóját. Másnap nagyköveteket lát vendégül a város. Augusztus 20-án a Barlangszínházban ismét megrendezik az Európa - koncertet.

Augusztus 15-én kedden, Pereszteg község lakóit várják véradásra a Faluházban.

Sopron Önkormányzata pályázatot írt ki az Aranyhegy utcai telkeken épülő 40-50 lakásos lakóépület tervezőjének kiválasztása céljából. A részletes tervpályázati kiírás a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájában vehető át.

A Széchenyi István Városi Könyvtárat augusztus 20-ig naponta fél tíztől délután ötig látogathatják az olvasók, szünnap szerda és szombat. Bejárat a Petőfi tér felől.