CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. augusztus 16., szerda 00:00


Civitas Hírmagazin 2000. 08. 16

Civitas Hírmagazin 2000. 08. 16.

A Soproni Sörnapok megnyitója lesz csütörtökön délután öt órakor a Sopron Plazában. A vasárnapig tartó program ezúttal is bővelkedik a szórakoztató műsorokban. Sramlizene, gyermekműsorok, bohócparádé és ismert népszerű együttesek várják a közönséget.

Az idei év ötmilliomodik utasát köszöntötték hétfőn délután a soproni Bécsi úti határátkelőhelynél. A szerencsés utasok virágot és egy ajándékcsomagot vehettek át Dr. Gimesi Szabolcs polgármestertől. A fiatal német pár Szászországból érkezett, és, mint elmondták, Bükön töltik majd szabadságukat.

Évadnyitó társulati ülést tartanak a soproni Petőfi Színházban augusztus 21-én, hétfőn 12 órakor.

Megjelent a Várhely című folyóirat idei második száma. A versek, elbeszélések, kritikák és könyvajánlók mellett helytörténeti érdekességeket tartalmaz a kiadvány. Hárs József a közelmúltban elhunyt dr. Környei Attilára emlékezik írásában.

Kedvezményes áruhitelt kaphatnak vetőmagra és műtrágyára az 1-300 hektáron gazdálkodó mezőgazdasági termelők. A kedvezményes hitelre a Földművelésügyi Minisztérium 36/2000-es számú rendelete ad lehetőséget. Bővebb felvilágosítást a földművelési hivatalok szakemberei adnak az érdeklődőknek.

Budapest után megyénk iránt érdeklődik a legtöbb külföldi munkavállaló. A Kisalföldön 273 román dolgozik érvényes munkavállalási engedéllyel, de sok a piacozó is. Utóbbiak létszámát, a bártáncosokéval egyetemben, nemrég maximálták.

A Páneurópai Piknik tizenegyedik évfordulóján is gazdag programmal várják az érdeklődőket. Az eseménysorozat augusztus 18-án, a Fő téren fesztivállal kezdődik. Itt tartják meg a Magyar Énekmondók Találkozóját. Másnap nagyköveteket lát vendégül a város. Augusztus 20-án a Barlangszínházban ismét megrendezik az Európa-koncertet.

Tengerdi Antal alpolgármester augusztus 18-ra, péntekre meghirdetett fogadónapja szabadsága miatt elmarad.

Sopron önkormányzata pályázatot írt ki az Aranyhegy utcai telkeken épülő 40-50 lakásos lakóépület tervezőjének kiválasztása céljából. A részletes tervpályázati kiírás a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájában vehető át.

A Széchenyi István Városi Könyvtárat augusztus 20-ig naponta fél tíztől délután ötig látogathatják az olvasók, szünnap szerda és szombat. Bejárat a Petőfi tér felől.

A Soproni Katolikus Konvent zarándokutat szervez Rómába és a Vatikánba. Jelentkezni lehet a 312-221-es telefonszámon.

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli idén a Soproni Városüzemeltetési Kft. Ebből az alkalomból augusztus 18-án, pénteken 12 órától színes programok és vetélkedők várják az érdeklődőket a Sportcentrum területén felállított sörsátorban. A nap sztárvendége fél 5-től Bach Szilvia és a Migrén együttes.