CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2002. március 30., szombat 23:47


Jelképek

Kedves Ivan! Szeretett Mindannyian!

Jelképek


Választások előtt állunk, pártjelképek néznek ránk mindenhonnan. És ez csak egyetlen kis szelete annak a világnak, amely jelképekből épül fel - korántsem "virtuálisan", hanem határozottan jelenvaló módon.

Tiltott jelképek! Ismerjük őket, tudjuk, mit jelentenek.

E húsvéti napokban a kereszt jele mellett a hímes tojások és barkák is helyet kapnak életünkben, hogy azután jövő húsvétig jóformán meg is feledkezzünk róluk. Évente "egyszer használatos" jelképek ezek.

Tetoválások!! Milyen változatosak, mégis az egész egy dolgot üzen. A "figyelj rám, most, azonnal!"-t!

Különleges mondandójú a karikagyűrű. Figyelmeztetés nekem: nem tehetek esküm ellenére. Figyelmeztetés a külvilágnak: ez az illető már valakié.

De vannak-e még kizárólagosan magán jelképeink?!! Vagyunk-e még olyan érzékenyek így a XXI. századba alaposan átlépve, hogy saját, teljesen egyedi jelet alkotunk CSAK MAGUNKNAK? Lehet ez buzdításul, hogy cselekedjünk, hogy tartsunk ki; lehet örömünk és hálánk állandóan jelenlévő kifejezése... lehet egy elérendő cél folyton szem előtt tartása... Ha ránézünk, eszünkbe jut: "TÉGY, TÉGY! Sikerülni fog."

A tárgyacska természetesen jelképezhet személyt, akihez közünk van, akit annyira szeretünk, hogy úgy érezzük, legalább e kis jel alakjában, általa képviselve állandóan velünk kell lennie. Például egy gyűrű. Amit soha nem veszünk le ujjunkról.

A Feltámadott ünnepén a jelképeknek is hatalmas távlatuk támad...

- gyöngyös -