CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. oktĂłber 03., kedd 00:00


Civitas Hírmagazin

Civitas Hírmagazin 2000.10.04.

A Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási és Nevelési Intézmény október 6-án ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A jubileum alkalmából ünnepi beszédet mond Ivanics Ferenc, a Megyei Közgyűlés elnöke. A szakmai köszöntők után díjat adnak át, és emléktáblákat avatnak fel. Az ünnepi programban szakmai előadások is szerepelnek.

A tízéves fennállását ünnepelő Lions Club Sopron különleges és értékes ajándékkal, egy XVIII. századi olasz fajansz kancsóval ajándékozta meg a Soproni Múzeumot az elmúlt hétvégén. A műtárgyat Kigyóssy András soros elnök adta át Nemes András múzeumigazgatónak.

Találkozót szervez a Csökkent Munkaképességűek és Rokkantnyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete keretén belül működő Szivárvány Klub október14-én délelőtt 10 órakor a Major köz 3.szám alatt.

Sopron Megyei Jogú Város Jegyzője értesíti a lakosságot, hogy havi ügyfélfogadási napját október 1-től minden hónap második szerdáján 9 és 12 óra között tarja.

Az Idősek Nemzetközi Találkozóját és a 7. Soproni Tudományos Szakmai Konferenciát rendezik meg október 4-6 között városunkban. A Pannónia Med Hotelben ma kezdődő konferenciát Harrach Péter szociális és családügyi miniszter nyitja meg.

Az Őszi Könyvtári Hét az idén október 9-én kezdődik el a Széchenyi István Városi Könyvtárban. Ehhez kapcsolódik a Városi Könyvtár felhívása:

Prózamondó versenyt hirdetnek általános iskolásoknak. Olyan történet, mese, monda, legenda elmondását kérik a versenyzőktől, amely Sopron város vagy egykori vármegye területén levő emlékhelyhez, tárgyhoz, vagy itt élt, illetve tartózkodott személyhez fűződik. Jelentkezni lehet a kurucdombi fiókkönyvtárban legkésőbb október 6-án pénteken 17 óráig.

A soproni Városi Könyvtár helyismereti gyűjteményének teljesebbé tételéhez kéri olvsói segítségét. Megvásárolnák, illetve másolatot készítenének a könyvtárból hiányzó dokumentumokból, vagy azokból, amelyekből nem található meg a teljes sorozat. További információk a 311-377/19-es telefonszámon.

Éles lőgyakorlatot tartanak ezen a héten a harkai katonai lőtéren október 5-én, 6-án, 7-én. Kérik a lakosságot, hogy ezt a helyszínt ebben az időpontban kerüljék el biztonságuk érdekében.

"Minden idős ember egy-egy vallomás...” - felhívás a nyugdíjasokhoz: a Széchenyi István Városi Könyvtár a Sopron Megyei Jogú Város Szociális Hivatalánál olyan pályázatot nyert, amely lehetővé teszi, hogy 50 minimálnyugdíjon élő ember ingyen iratkozhasson be a könyvtárba. Ezért kérjük Önöket, hogy a korrekt elbíráláshoz az előző havi nyugdíjszelvényüket hozzák magukkal az ingyenes beiratkozásra az Őszi Könyvtári Hét keretében október 10-én, 15-18 óra között.

Boros László, Kurucdomb és környéke szocialista önkormányzati képviselője pénteken délután fél háromtól négy óráig fogadóórát tart a Magyar utca 24. szám alatti MSZP Irodában. Varga Gyula, Bánfalva - Brennberg - Görbehalom szocialista önkormányzati képviselője szombaton este hét órától fogadja az érdeklődőket a Bánfalvi Könyvtárban.