CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. április 02., kedd 15:31


Megújult az Ojtozi sétány

Megújult az Ojtozi sétány

    Megújult az Ojtozi emléksétány. A tegnapi verőfényes húsvéthétfőn az emléksétány megújítását kezdeményező és finanszírozó Soproni Ifjúságért és Környezetünk Védelméért Alapítvány kuratóriumának elnöke dr. Simon István köszöntötte a több száz ünneplő sopronit.

    Sopron legnagyobb értékei egyikének rendbetételét támogató alapítvány nevében dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője – az alapítványtevő –méltatta esemény fontosságát, hangsúlyozva, hogy az alapítvány egyik fő célkitűzése annak támogatása, hogy Sopron minél több közkedvelt helye a város rangjához méltó módon rendben legyen.
 
 

    A pihenni, sétálni vágyókat új asztalokkal, padokkal, pihenőhelyekkel váró sajátos hangulatú sétány emlékhely. Az első világháború 18-as honvédei áldozatának és hősiességének állít emléket az 1934-ben emelt mű, amely hű mása az Ojtozi szoros sziklafalába vésettnek, amelyet a trianoni döntés után eredeti helyéről eltávolítottak. Dr. Kubinszky Mihály a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke maga személyesen is ellátogatott a Keleti-Kárpátokba, tiszteletet tenni a soproni hősök emlékének.

    Milus Ferenc római katolikus lelkész áldását követően dr. Szájer József a nemzeti színű szalag átvágásával a sétányt átadta a városnak, amelyet a soproni természetszerető polgárok nevében dr. Kubinszky Mihály Soproni Városszépítő Egyesület elnöke és dr. Jámbor László vezérigazgató, a Soproni Parkerdő kezelője vett át.
    Dr. Kubinszky Mihály meghatott szavakkal köszönte meg a közel másfél száz éves Városszépítő Egyesület és Sopron polgárai nevében Soproni Ifjúságért és Környezetünk Védelméért Alapítvány a város és környezete érdekében való munkálkodását.
Az eseményen Mikes Lilla művésznő József Attila Tavasz van című versét szavalta, jó hangulatról a Fohner János vezette soproni fúvószenekar gondoskodott.
V.B.É.