CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. április 05., péntek 15:08


Számítógépek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól

Számítógépek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól

    A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nevében dr. Szájer József, az Alapítvány kurátora két soproni iskolát részesített támogatásban.
A Kozmutza Flóra Általános és Speciális Iskolában és a Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási és Nevelési Intézményben és Gyermekotthonban speciális képzést igénylő gyermekek oktatását, fejlesztését végzik a pedagógusok.
 

Pillanatképek a Kozmutza Flóra általános és Speciális Szakiskola ünnepségéről

    Öt darab, szoftverrel ellátott számítógépet és öt darab monitort kapott a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakiskola, valamint egy, a Gyermekmentő Szolgálathoz benyújtott pályázat révén ötszázezer forintos támogatást nyert a gyermekek számítógépes tanfolyamának támogatásához.
    Régi ismerősként üdvözölte dr. Magas Lászlóné igazgató dr. Szájer József országgyűlési képviselőt a Nemzeti Gyermekmentő Alapítvány kuratóriumi tagját.
A közelmúltban megújultan felavatott tornaterem volt a helyszíne az örömteli ünneplésnek, amelyen az iskola diákjai műsorral kedveskedtek a vendégeknek, szülőknek, gyermekeknek.
A Nemzetközi Gyermekmentő Alapítvány ajándékának átvételét megelőzően dr. Magas Lászlóné az iskola tanulóinak megyei kiállításon elért sikereiről is beszámolt és bemutatta a A magyar kereszténység ezer éve című könyvet, az Oktatási Minisztérium ajándékát.
Dr. Szájer József az Alapítvány kuratóriumának tagja bemutatta a – a fizikailag, értelmileg sérült, az árva és a rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása céllal alakult és működő – Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta folyó tevékenységét.
Arról is beszélt, hogy az Informatikai Kormánybiztosság 50 millió forinttal, öt pályázatban támogatta az alapítványon keresztül a számítógépes oktatást.
További három folyamatban lévő pályázatról is szólt dr. Szájer József. Április 15-ig még pályázni lehet az agresszív elemek nélküli, 6-15 éves gyermekek számára készített számítógépes programok, tanulást segítő és fogyatékosok fejlesztését, integrálódását segítő számítógépes programok készítésével.
A Gyermeknemtő Szolgálat és az Informatikai Kormánybiztosság közös célja, hogy olyan új elemekkel gazdagítsa napjaink számítógépes kultúráját, melyek szórakoztatva tanítják, nevelik a gyermekeket, fiatalokat.
 
 

Pillanatképek a Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási és Nevelési Intézmény és Gyerekotthonban tartott ünnepségről

    E céljukban, amint azt dr. Szájer József a Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási és Nevelési intézmény és Gyerekotthonban tartott ünnepségen is elmondta, elsődleges szempont a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok felkarolása, lehetőségeik kiszélesítése, az informatikai társadalomba való beilleszkedés mindenki számára való elérhetővé tétele.
    A Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási és Nevelési intézmény és Gyerekotthon igazgatója, Csizovszki Sándor megköszönve a négy számítógépet és monitort beszélt arról, hogy az iskola már meglévő számítógépei mellett a gyermekotthonokban elhelyezhető számítógépek nagy segítséget jelentenek az állami gondozottak esélyegyenlőségének megteremtésében.
    A doborjánisok ünnepi műsorral köszönték meg az ajándékot, amelyet követően dr. Szájer József a folyamatosan fejlődő és épülő intézmény életével is megismerkedett.