CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2002. április 07., vasárnap 19:58


Ön dönt

Bedobtam

Ön dönt


Kedves Ivan! Szeretett Mindannyian!


Józan, hideg vasárnapon járult az urnákhoz a magyar állampolgár a 2002-es országgyűlési választások első fordulóján ma, április hetedikén.

Előző este itt Szombathelyen meccs volt, égtek - a város fölé kékes "holdfényt" csalva - a pálya reflektorai. Két ifjú szerelmes neten-chaten veszekedett, majd kibékülni látszott. Egy tizenkilenc éves a freeopendiary entry-jét írta. Hogyan? Nem tetszenek ez utóbbit kristálytisztán érteni?! Megmagyarázom. Van a neten hely, ahol naplót lehet vezetni, s az egyszeri bejegyzést hívják entrynek. Természetesen egy nap többször is be lehet lépni, ha valakinek annyira sok a mondandója. Általában publikusan vezetik (mellesleg, tizenévestől a hetvenesekig, s náció sem számít), tehát bárki elolvashatja, sőt, note-okat, hozzáfűzött kis beírásokat, levélkéket lehet hagyni az illetőnek.

Egy férfi a 6:3-at nézte a tévé valamelyik csatornáján. Egy főiskolás lány a blúzát vasalta. "Hivatalos ember" lesz holnap a Rohonci út 1-ben lévő szavazóhelyen. Egy asszony kiabált a gyerekeivel. Egy asszony a száradt ruhát szedte le a kéken derengő "meccsfénynél" az erkély szárítóköteléről. Azután mindannyian lefeküdtek, és eljött a mai nap.

Indulni kéne!

Ráér...

Menjünk, essünk már túl rajta!

Ráér...

Én megyek.

Menjél!

Aztán a másik is megy. Elballagnak szavazni. És "megkönnyebbülten", felszabadultan, jó érzéssel jönnek haza. MEGJELENTEK. X-eket tettek a haza oltárára...

A haza pedig virágba borítja a mandulát, fodrozza a patak vizét, ringatván a rajta "ülő" kacsákat, s többször is bekapcsoltatja a rádiókat... meg veteményezés és finom vasárnapi ebéd is van... de mindenki VÁRAKOZIK.

Kell-e mindenütt a 2. forduló április 21-én, két hét múlva? S mi derül majd ki akkor? Kinek hittünk jobban? Jó-e vajon, hogy épp neki hittünk? Milyen lesz az újabb négy év?

- gyöngyös -