CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. április 08., hétfő 13:53


Az Ikva Rádió hírei


Érvényes, de eredménytelen volt a szavazás elsõ fordulója Sopronban. Dr. Szájer József a FIDESZ-MDF jelöltje a szavazatok 48,69 %-át, Kránitz László MSZP-jelölt 35,31 %-ot, dr. Kertész Zoltán az SZDSZ-jelöltje a szavazatok 6,09 %-át szerezte meg. Egyéni jelöltként már bejutott az Országházba a FIDESZ-MDF részérõl Ivanics Ferenc Kapuvár, Áder János Csorna, Medgyasszay László Gyõr képviselõje. Az MSZP jelöltje, Balogh József gyõri képviselõ szintén bejutott a parlamentbe.

Kosárlabda rangadó volt tegnap a sportcentrumban. A Gysev Ringa-Soproni Postás Tabán Trafik NB I-es kosárlabda mérkõzés eredménye: 74-63 a GYSEV-Ringa javára.

Dr Gimesi Szabolcs polgármester holnapra rendkívüli közgyûlést hívott össze. A napirendi pontok között szerepel változatlan tartalommal a 2002-ben induló új feladatokról szóló elõterjesztés is.

A városüzemeltetési kft értesíti a lakosságot, hogy ma az Arany János, Bartók Béla, Martinovics és Tallián utcákban helyeznek el konténereket.

A soproni polgármesteri hivatal értesíti a lakosságot, hogy a választások miatt az okmányirodában az ügyfélfogadási napok felcserélõdtek. Ennek megfelelõen ma az ügyfélfogadás szünetel, helyette holnap délelõtt 8-12-ig ill. délután 13-16 között fogadják az ügyfeleket a Okmányiroda valamennyi részlegében.

Sopron szabad királyi város 725. évfordulója alkalmából országos Gyermekvédelmi Konferenciát rendeznek, a Pannonia Med Hotelben, szerdától péntekig. Téma: a megelõzés, a hátrányos helyzetûek felzárkóztatása és annak eszközei.

Irodalmi estre várják az érdeklõdõket ma este hat órára a református templomba. A mûsort összeállította dr.Zilahy Józsefné, rendezte Szabó Miklós.

Éles lõgyakorlatot tartanak a Harkai katonai lõtéren ma és holnap. Kérjük, hogy a jelzett napokon kerüljék el a lõteret.

A Vöröskereszt véradást szervez Pereszteg község polgárainak holnap 15.00-tõl 19.00-ig a Faluházban. Április 11-én, csütörtökön délután Sopronhorpács-Und-Völcsej segítõkész polgárait várják a sopronhorpácsi általános iskolába.

A XX. Pannónia Közép-európai Ásványbörzét rendezik meg a hétvégén a Gyermek és Ifjúsági Központban. Az ünnepélyes megnyitó szombaton 9.00 órakor lesz a színház teremben.

Április végén ismét megrendezik a Dalos-hegyi kórustalálkozót. A szervezõk, Pécsváradi Ágnes, Hárs Olivér és Szabó Miklós. További információkat 318-559-es telefonszámon adnak.