CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. október 12., csütörtök 00:00


Civitas Hírmagazin

Civitas Hírmagazin ...................................................................... .... 2000.10.12.

Ismét önálló lett a soproni kereskedelmi és iparkamara. A keddi alakuló küldöttgyûlésen Horváth Vilmost, a Kisalföld Volán Rt. üzletágvezetõjét választották elnökké, az általános alelnök posztját Gréczi József magánvállalkozó tölti majd be.

A Sopron Konferencia Iroda Egyesület alapító közgyûlése lesz október 16-án, hétfõn délután egy órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácstermében. Az alapszabály aláírása után elnökséget választanak a meghívottak.

Dr. Tárczy-Hornoch Antal akadémikus születésének 100. évfordulójára emlékeznek pénteken délelõtt 9 órától a Magyar Tudományos Akadémia Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézetében.

Megjelent a Soproni Szemle idei harmadik kiadása. A városszépítõk folyóirata Környei Attilára, a tavasszal elhunyt múzeumigazgatóra emlékezik több írásában is.

A Soproni Katolikus Konvent fennállásának 375. évfordulóján jubileumi hálaadó püspöki szentmisét és díszközgyûlést tartanak október 15-én a soproni Jezsuita-teremben.

Táncházat szerveznek pénteken este 7 órára a Gyermek és Ifjúsági Központba. Fellép a Baraboly zenekar, közremûködik Mackó Mária. A Táncház házigazdája Csoltói József lesz.

Új elnököt választottak az elmúlt hétvégén a Nyugat-Magyarországi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának élére. A régi elnököt, Matáncsy Jánost Fodor Imre váltotta fel ezen a poszton. Fodor Imre mintegy hétezer hallgató érdekeit képviseli az elkövetkezõ idõkben.

Sopron Megyei Jogú Város Jegyzõje értesíti a lakosságot, hogy havi ügyfélfogadási napját minden hónap második szerdáján 9 és 12 óra között tarja.

A soproni városi könyvtár helyismereti gyûjteményének teljesebbé tételéhez kérjük segítségüket. Megvásárolnák, illetve másolatot készítenének azokból a dokumentumokból, amelyek a könyvtárból hiányoznak, vagy nem található meg a teljes sorozat. További információk a 311-377/19-es telefonszámon.

A Castanea Környezetvédelmi Egyesület Bringa Köre nyílt kerékpártúrát hirdet szombat délelõttre. Az útvonal Sopron - Tómalom - Fertõrákos - Balf - Kópháza - Harka és vissza. Indulás 8 óra 45 perckor a Szent Mihály temetõ új fõbejárata elõl.