CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. április 11., csütörtök 00:13


Dr. Kertész Zoltán (SZDSZ)

Képviselőjelöltek a soproni I. fordulós választási eredményekről I.

Képviselőjelöltek a soproni I. fordulós választási eredményekről I.

A 2002. évi országgyűlési képviselő választás 1. fordulóján 2002. április 7. -én a GYŐR-MOSON-SOPRON megye 07 .számú egyéni választókerületi eredménye szerint (SOPRON) Dr. Kertész Zoltán az SZDSZ képviselőjelöltje 2361 érvényes szavazattal,(6,09 %) harmadik helyen végzett az egyéni képviselőjelöltek között.

Dr. Kertész Zoltán az SZDSZ képviselőjelöltje szerkesztőségünkbe eljutatott levelében foglaltak szerint köszönetét fejezte ki mindazoknak a választóknak, akik reá szavaztak és ugyanakkor gratulált az előtte végzőknek.

- Örülhetnék is, hogy a megyében a legjobb SZDSZ-es képviselő lettem, hogy a pártlistánál több egyéni szavazatot kaptam - nyilatkozta dr. Kertész Zoltán, aki ugyanakkor szomorúságát és felháborodását fejezte ki amiatt, hogy értesülései szerint, tud olyan soproni iskoláról, – amelyet meg is nevezett –  ahol a gyerekeket "arról faggatták, hogy kire szavaztak a szülei", sőt, azok pártpreferenciáira való konkrétan rákérdezés után, mint a képviselőjelölt írja: "meg is rótták" azokat, akik nem a Fidesz jelöltjeit támogatták. Erre utalva a többpárti demokrácia antall-józsefi elvét veszélyben érezve az SZDSZ  képviselőjelöltje kifejezte bizalmát abban, hogy "az embereket nem lehet becsapni sem félelemkeltéssel, sem ígérgetésekkel."

Kapcsolódó cikk: http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=5095