CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. április 11., csütörtök 00:22


Kránitz László (MSZP)

Képviselőjelöltek a soproni I. fordulós választási eredményekről II.

Képviselőjelöltek a soproni I. fordulós választási eredményekről II.

    A 2002. évi országgyűlési képviselő választás 1. fordulóján 2002. április 7. -én a GYŐR-MOSON-SOPRON megye 07. számú egyéni választókerületi eredménye szerint (SOPRON) Kránitz László, az MSZP  képviselőjelöltje 13 698 érvényes szavazattal,(35,31 %) a második helyen végzett az egyéni képviselőjelöltek között.
Kránitz László a Győr-Moson-Sopron Megye 7. számú egyéni választókerület MSZP színeiben induló képviselőjelöltje a választás 1. fordulóját értékelve, elektronikus úton eljuttatott levelében így fogalmazott:
- Elsőként szeretném megköszönni mind a 13.698 szavazatot, melyet április 7-én kaptam.
    Az eredmények láttán elégedett vagyok és bizakodó. A választások első fordulójában ugyanis mindenki számára bebizonyosodott, Magyarország valóban kormányváltást akar.
    A politikus a továbbiakban ténynek nevezte azt, hogy a társadalom nagyobbik része elutasítja a gyűlöletbeszédet, a más értékrendet vallók megbélyegzését, a kirekesztést. Az első forduló eredményének tanulságaként fogalmazta meg azt, hogy: nem érte el célját a "Fidesz túlhajtott sikerpropagandája". Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar társadalmat nem lehet befolyásolni primitív szenzációkkal, unalomig sulykolt egymondatos üzenetekkel, szimbólumokkal - fogalmazott az MSZP színeiben induló képviselőjelölt.
    A saját szereplését illetően Kránitz László elégedett és bizakodó, mint kifejtette fontos üzenete van annak, hogy a Fidesz-MDF jelöltje nem tudta őt legyőzni.
    A Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét ért egyértelmű kudarcnak minősítette, hogy az ország "Fideszes térségének" emlegetettben, nem sikerült Áder Jánoshoz hasonló jó eredményt elérnie a Fidesz képviselőjelöltjének. Kránitz László úgy véli, hogy a Szájer Józsefet korábban támogatók közül lesznek, akik mérlegelik majd a város számára egy ellenzéki képviselő parlamentbe juttatásának az előnyeit, mint ahogyan azt is, hogy, " miért legyen jobb a következő időkben Győrnek, Pécsnek, Székesfehérvárnak és azoknak a városoknak, ahol szocialista képviselőt választottak".
- Végül arra szeretnék kérni mindenkit a választókörzetben, hogy április 21-én ugyanúgy legyenek ott az urnáknál és szavazzanak. A második fordulóban is számítok mindenki józan ítélőképességére és bízom a választókban - nyilatkozta Kránitz László az MSZP képviselőjelöltje.

Kapcsolódó cikk: http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=5095