CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. április 11., csütörtök 00:50


Rendkívüli közgyűlés

Kiscsoportos foglakozás közgazdasági alapismeretekből


kiscsoportos foglakozás közgazdasági alapismeretekből

    A szervezési és működési szabályzatban biztosított jogával élve a legutóbbi, márciusi közgyűlés két napirendi pontjának visszahozatalával kedd délutánra rendkívüli ülést hívott össze Dr.Gimesi Szabolcs polgármester.
    Közgazdasági alapismeretek a költségvetés tükrében címet is viselhette volna az első napirendi pont, mely a 2002-ben induló új feladatok pénzügyi hátterét volt hivatott tisztázni. Több módosító indítvány, képviselői javaslat, kérdés és hozzászólás után a 467 millió forint megszavazott hitelfelvétel megoldást jelenthet a város pillanatnyi likviditási gondjainak megoldására, mely egyúttal az új feladatok indítását (többek között a Balfi és Újteleki utca, valamint a Deák tér felújítása, új buszvárók létesítése) is jelenti.
    Ismét a testület elé került a Híd utcai építkezés problematikája. Dr.Gimesi Szabolcs polgármester bevezetőjében elmondta, hogy telekárak tekintetében új információk jutottak tudomására, így az önkormányzat érdekei azt kívánják, hogy a legutóbbi testületi döntés módosuljon. A délután során egyéb iránt is rendkívül aktív, Mészáros Tivadar (MSZP) mint az előzőekben is, most is megkérdőjelezte a döntések körültekintő tisztességét. Ezzel együtt a módosított csereszeződési javaslatot egy ellenszavazattal a testület elfogadta.

(Holló)