CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. április 11., csütörtök 01:00


A Liszt Ferenc Énekkar Erdélybe készül - A Benedek Elek Nõi Kar sikere

Soproni énekkarokról

Fellépés az erdélyi testvérvárosban

    Dárdai Árpád karnaggyal vezetésével az erdélyi Medgyesre utazik április 12-én a soproni Liszt Ferenc Énekkar.
A medgyesi városi énekkar fennállásának 10. évfordulójára rendezett ünnepségre szóló meghívás a Sopron-Medgyes testvérvárosi kapcsolatainak keretében kerül sor.
    Két helyszínen is bemutatkoznak a soproniak: Medgyesen április 13-án, majd azt követõen április 14-én Brassóban, a híres Fekete Templomban.
    A Liszt Ferenc Énekkar mûsora reneszánsz darabokból (Hassler, Arcadelt, Monteverdi), Kodály-vegyeskarokból (Adventi énekek, Ének Szent István királyhoz - nagyvegyeskari változat), Bárdos Lajos I. Magyar népdal-rapszódiájából, továbbá Liszt- és Szokolay-mûvekbõl áll.

***

Sikeres nemzetközi megmérettetés

    Sikeres olaszországi útról tért haza a Benedek Elek Nõi Kar. A március utolsó hetében Riva del Garda-ban megrendezett VII. Nemzetközi Kórusversenyen elõadott mûsoráért - J. Brahms Drei geistliche Chöre, Kodály Zoltán: Vízkereszt, Karai József: Sárközi karikázó – öt tagú benzetközi zsûri értékelése alapján az ezüst fokozat legmagasabb – 10. kategóriájába jutott –, valamint különdíjban is részesült.
    Dárdai Árpád karmester azt is elmondta, hogy a kórus derekasan helytállt a nemzetközi mezõnyben, mindössze 45 század pont választotta el az arany fokozat megszerzésétõl, amelyet egyébként ezen a versenyen nem adtak ki.
    A versenyen résztvevõ negyven együttesbõl – a Közönségdíj és Nagydí mellett – négy együttest jutalmaztak különdíjjal.

Nagy Alpár